Održana konferencija za medije povodom početka 51. Bitefa

Teme konferencije bile su svečano otvaranje 51. Bitefa i predstavljanje celokupnog programa festivala, najava gostiju i žirija 51. Bitefa, te predstavljanje partnera i prijatelja i dodela akreditacija. Tom prilikom otvorena je i izložba fotografija KORAI, autora Koste Đurakovića.

Potom su u okviru akcije #PokloniBitef, a u susret 51. festivalu, Maxi supermarketi i Bitef na Cvetnom trgu okupili su predstavnike ambasada, državnih institucija, grada i kompanija na druženju na kom su svi zainteresovani mogli da podrže kulturu i kulturni razvoj mladih kupovinom karta za najbolje studente Beogradskog univerziteta.

Govoreći u ime Bitef festivala, umetnički direktor Ivan Medenica izrazio je zahvalnost ovogodišnjem prijatelju festivala za podršku i istakao da je finansijska podrška krucijalna jer omogućava da Bitef stvara i pruža publici najbolje sa svetske teatarske scene u Beogradu. Istakao je da je ova saradnja više od toga - to je partnerstvo iz kog se rodila akcija "Pokloni Bitef".

- Odlučili smo da pozovemo i sve ostale koji žele, da nam se pridruže, da nađemo način da umetnost bude dostupna onima koji od nje mogu najviše da dobiju - mladim ljudima. Zato danas, svako može otkupiti ulaznice za Bitef i pokloniti ih najboljim studentima umetničkih fakulteta. Zaista mislim da ne postoji bolji način od ovog da pokažete da vam je stalo do mladosti - istakao je Ivan Medenica, umetnički direktor Bitefa i redovni profesor Fakulteta dramskih umetnosti, zahvalivši se prijateljima festivala i partnerima iz sveta politike, diplomatije, biznisa i kolegama umetnicima koji su dali podršku.

Akcija #PokloniBitef je ove godine omogućila da 58 najboljih studenata Beogradskog univerziteta pogleda izvođenja renomiranih svetskih autora i predstava o kojima priča cela Evropa.

Pogledajte još