Novi vlasnik će isplatiti dug Putnika od 11 miliona evra

BEOGRAD, 16. maja 2007. (Beta) - Predstavnici ruske kompanije "Metropol" koja je kupila turističko preduzeće "Putnik", najavili su u sredu da će isplatiti dug tog preduzeća od 11 miliona evra i tužiti bivšeg vlasnika Srbu Ilića.

U taj dug, nastao zbog neizmirenja obaveza prema državi i zaposlenima, nije uračunat iznos koji "Putnik" treba da isplati Iliću na osnovu odluke Međunarodnog abritražnog suda u Parizu.
"Ilić je naneo ogromnu štetu 'Putniku' i radnicima jer je prodao 40 odsto nekretnina preduzeća. On treba da plati odšetu, umesto što traži da njega država i 'Putnik' obeštete zbog raskida kupoprodajnog ugovora", rekao je na konferenciji za novinare zamenik generalnog direktora "Metropola" Jurij Vodopjanov.

On je dodao da će tužba biti podneta sudovima u Srbiji, kao i da je moguće da će protiv Ilića biti pokrenut i krivični postupak.

Odluka Međunarodnog suda, prema kojoj "Putnik" treba Iliću da vrati 1,3 miliona evra na osnovu investicionih ulaganja, kako su ocenili pravni zastupnici "Metropola", je očekivana, ali je nelogično da to preduzeće učestvuje i u isplati kupoprodajne cene od 5,2 miliona evra, jer je taj novac uplaćen na račun države.

Pogledajte još