BLUZ-ROK SPEKTAKL: Bet Hart 11. novembra u Beogradu

Više puta nominovana je za Gremi, objavila je nekoliko samostalnih studijskih i lajv albuma, a o poštovanju koje njene kolege imaju prema njoj dovoljno govore brojne saradnje koje je ostvarila sa nekim od najvećih muzičara našeg vremena.

Važan deo njene karijere je i dugogodišnja saradnja sa gitaristom Džoom Bonamasom, sa kojim je snimila dva studijska i jedan live blues album, a u toku je snimanje još jednog zajedničkog izdanja koje se očekuje u toku ove godine.

Na turneji u okviru koje će posetiti i Beograd, Bet Hart će promovisati svoj aktuelni album, "Fire On The Floor", ali će publika imati prilike da čuje i njene najveće hitove kao i obrade bluz standarda po kojima je i postala poznata.

Bet Hart je rođena u Los Anđelesu, a muzika je postala deo njenog života pre nego što je, kako sama kaže, postala svesna sebe.

Iako je prve albume izdala početkom devedesetih, pažnju javnosti privukla je 1999. godine singlom "LA Song (Out of This Town)", nakon čega je njena karijera krenula uzlaznim putem.

Pre dve godine izdala je album "Better Than Home", koji je stigao do prvog mesta Itunes Blues liste, a dospeo je i na 4. mesto ukupne MOJO liste albuma godine.

Izvor: Alo!
Foto: Promo

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.