PRIREDILA PRAVA IZNENAĐENJA: Ljiljana Habjanović Đurović predstaviće tri knjige za decu na Beogradskom sajmu knjiga

0

Ljiljana Habjanović Đurović priredila je pravo iznenađenje. Na Beogradskom sajmu knjiga predstaviće tri knjige za decu: Iva i lutka, Iva i anđeo i Sveta Petka

Iva i lutka je priča o devojčici Ivi i njenoj lutki Đini koja je kroz čitav život podseća na ljubav njene majke, a Iva i anđeo o devojčici Ivi i njenom Anđelu Čuvaru. Knjige su obogaćene prelepim ilustracijama Ane Grigorjev. Sveta Petka je priča o najdražoj Svetiteljki, ali i o jednom lepom prijateljstvu između dve žene koje pripadaju različitim verama i narodima.

Ove tri knjige su početak planiranog serijala. Priče su istinite i životne, a uzbudljive i lepe kao bajke.

Ove knjige su nešto potpuno novo u mom radu, ali nastale su spontano posle romana Onda je došla Dobra Vila. Dok sam istraživala građu za ovaj roman, shvatila sam kako se i kroz knjige manipuliše decom i kako im se proturaju lažne vrednosti kao prave. Pošto sam uverena da je deci važno jasno ukazati na razliku između onoga što je dobro i onoga što je loše, i da je važno od malena ih učiti pravim vrednostima, odlučila sam da tome dam i lični doprinos. Započela sam serijal knjiga  koje će deci biti zanimljive, koje će im podstaći maštu, ali koje će istovremeno dotaći njihove nežne duše i uputiti ih da postanu dobri ljudi – rekla je autorka.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.