Film "Ubistvo u Orijent ekspresu" od danas u bioskopima širom Srbije

- Kenet Branina filmska adaptacija novele Agate Kristi iz 1934. je sočna filmska torta - piše The Guardian nakon gledanja filma.

Pored glumačkog ansambla koji se sastoji od najboljih glumaca, filmski kritičar Simran Hans posebno ističe to što je film snimljen na 65mm filmskoj traci:

- Film velikog formata omogućava obim, širinu, bogastvo i boju, a taktilnost koja je primenjena tokom snimanja, podseća na filmove britanskog Rajha, na koje se Brana vraća.

Podsetimo, rimejk filma „Ubistvo u Orijent Ekspresu“ nam donosi poznatu priču o trinaestoro stranaca zarobljenih u vozu u kome nema nevinih. Ono što je izgledalo da će biti raskošno putovanje kroz Evropu, ubrzo se pretvorilo u jednu od najglamuroznijih, najnapetijih i najuzbudljivijih misterija svih vremena. Herkul Poaro, povešće borbu sa vremenom kako bi razrešio misteriju, pre nego što ubica ponovo napadne.

U ulozi kultnog Poaroa gledaćemo Keneta Branu, koji je istovremeno i režiser, producent, i predvodnik sjajne glumačke ekipe, među kojima su Džoni Dep kao Samjuel Račet, Mišel Fajfer kao gospođa Habard, glamurozna, tvrdoglava žena sa tajnom, Penelope Kruz kao Pilar Estravados, Džudi Denč u ulozi princeze Dragomirove, ruske plemkinje, Dejzi Ridli kao Meri Debenam, devojka iz radničke klase, i mnogi drugi.

Foto: Promo

Pogledajte još