Novogodišnja predstava "Dvorska Luda čini čuda", KUD "Stanislav Preprek" i Mihail Dudaš danas na Trgu slobode

Za razliku od proteklih dana i mališana na raspevanoj jelki, sinoć smo imali priliku da od 18h na našoj bini čujemo Gradski dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanin zbog kiše koja je bezuspešno pokušala da nam pokvari planove. Oni su nam popravili tmurno veče uz prelepe novogodišnje pesme uz koje su uživali naši posetioci, posebno oni najmlađi.

Pre nastupa hora publici se obratila pevačica Tanja Banjanin. Ona je publici otkrila da je praznici asociraju na detinjstvo i njen rodni kraj i da je za nju ovo najlepše doba godine.

Današnji program počinje u 17h izvođenjem novogodišnje predstave "Dvorska Luda čini čuda".

Kada Duda dvorska luda pomisli da nije dovoljno uvažavan i poštovan, odlučuje da nekako to promeni. Dolazak Nove godine je idealan za tu priliku. On kuje plan kako da prevari princezu Gertrudu i ulovi Deda Mraza. Da li će u tome i uspeti, te da li će uspeti da se domogne Deda Mrazovih paketića, saznaćete ako odgledate predstavu studija za animiranje i zabavu dece "Željko Veseljko" u sredu, 6.12. od 17h na "Novosadskom Winter Festu" na Trgu slobode.

Novogodišnji performans "Dvorska Luda čini čuda", namenjen je deci 3-10 godina i traje 20-ak minuta. Glumice se zovu Jovana Terzin i Sandra Ćuk. Kao i svi performansi i predstave ovog studija, i ovaj je u potpunosti originalan, od priče, preko likova, scenarija i teksta u pesmama do muzike i kostima, a autori su Tatjana Obradović-Podobnik i Željko Podobnik, deci iz Novog Sada i okoline poznatiji kao Tandža Narandža i Željko Veseljko.

Nakon novogodišnje predstave, na raspevanoj jelki, od 18h nastupiće KUD "Stanislav Preprek", a naš večerašnji gost je Mihail Dudaš, atletičar višebojac i osvajač brojnih medalja za Srbiju.

Zimska čarolija se ponovo vratila na Trg slobode, a ovogodišnji „Novosadski Winter Fest“ će trajati od 23. novembra do 30. decembra 2017. godine. Svake večeri na Trgu slobode nastupaće dečiji horovi na „raspevanoj jelki“ od 18h, svi zainteresovani mogu da se provozaju fijakerom koji ponovo vozi novosadskim ulicama, kupe različite proizvode, rukotvorine, novogodišnje ukrase ili ukusne specijalitete u drvenim kućicama - kuvano vino, čaj, toplu čokoladu, kurtoš kolač, štrudle, vafle, kobasice, čokoladni giros, kolače i još mnogo toga, učestvuju u različitim dečijim i humanitarnim aktivnostima, a tokom vikenda slušaju novosadske bendove i DJ-ejeve.

I ove godine nagrađujemo najlepše pismo Deda Mrazu. Najmlađi svoja pisma Deda Mrazu mogu da ubace u veliko crveno sanduče, a vlasnika najlepšeg pisma nagradićemo putovanjem. Izvlačenje se održati u subotu 23.12.

Na panoima na Trgu slobode i ove godine će se nalaziti najlepša dela iz novosadskih galerija i muzeja i to iz Galerije Matice srpske, Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića.

Svakih 7 dana posetioci će imati priliku da vide izložbu jednog od novosadskih fotografa, a trenutno su na panoima izložene fotografije Tijane Henn.

"Novosadski Winter Fest" organizuju Color Pres Grupa, Ninamedia, Color Media Communications, Subsidium, HBO Color Media Events, Udruženje "Bač u srcu Bačke". Pokrovitelji manifestacije su Grad Novi Sad, Gradska uprava za privredu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Vojvođanska banka i Heineken Srbija sa brendovima Krušovice, Laško, Amstel i Zaječarsko Crno pivo. 

Pogledajte još