PREPORUKA NEDELJE: Milan Popović - serija, film, vino, restoran, recept

Nacionalne teme su označene kao nepoželjne, ali ne možete uvek u životu da budete poželjni. Voleo bi da dobije još dve ćerke. Upoznali smo ga kroz emisiju "Zadnja kuća Srbija" pomalo setno gledajući sve te domove koji će ostati napušteni. Zatim smo se veselili s njim u muzičkom programu "Sviraj ono naše" koji je vodio sa suprugom Marijom i kroz koji su prošli svi naši najveći pevači narodne muzike, a onda je na red došla realizacija serijala "Gost", koji trenutno gledamo na RTS 1 ponedeljkom i petkom od 18.25.

Inače, pokrenuo je pilot projekat, sajt, avanturizam.com o tome kako isplanirati avanturu u Srbiji. Upoznavanje naše provincije. To je početak i uvertira za osnivanje Centra za promociju unutrašnjosti Srbije (nevladine organizacije koja će raditi svim silama na promociji Srbije).

Foto: Promo

SERIJA

- "Bordžije". Serija koju bi trebalo svako da odgleda ako voli ogoljenu istinu, sadržaje koji ne prave kompromise i ne biraju reči. Džeremi Ajrons se vratio na listu mojih omiljenih glumaca, jer njegova uloga Pape u ovoj seriji i uloga čoveka koji vuče konce u čuvenoj porodici Bordžija je životno delo.

www.imdb.com

Foto: Promo

FILM

- Volim komedije apsurda („Rezervni igrači“), drame i avanture („Gold“ sa Metju Mekonahijem), čak i limunade poput filma „Mlađi referent“ (Robert De Niro). Ne bih da pominjem antologijska ostvarenja poput "Dežurnih krivaca", "Sedam", "Gospodara prstenova". Film koji ću voleti i kada ostarim biće "Miris žene" sa Al Paćinom.

www.imdb.com

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

VINO

- Mislim da u Srbiji ljudi zbog svog seoskog porekla žarko žele da postanu deo elite belih okovratnika i bifteka koji im se gadi, jer je poluživ. Tako imamo talas ljubitelja francuskih i čileanskih vina, a da na karti ne znaju da pokažu gde su ti vinogradi, a kamoli koja je sorta i zašto je dobra. Nažalost, novac nije presudan da biste bili gospodin. Ja nisam veliki gospodin, ali putnik jesam. Pio sam i vrhunska francuska vina, jer sam rođen u Parizu, očeva familija tamo živi i znam šta je šta, ali, ipak, stojim kraj srpskih vina i dalje. Preporučio bih da probate autohtonu sortu "Tamjaniku", koju sa porodicom pravi čika Milomir, povratnik iz švajcarskih podruma vina ("Vila Vina", Bučje kod Trstenika, obronci Župe). Iz negotinskog kraja probajte "Terasu" prodice Matalj. Ako idete u Sremske Karlovce svratite kod Bajla i probajte jedinstveno vino "Sila" (napravljeno po uputstvu jednog čuvenog profe). Patriotski preporučujem i vino iz mog, smederevskog kraja, "Radovanović" - neko od crnih.

Foto: Promo

RESTORAN

- Od restorana u turističkim regijama preporučujem „Tri golubice“ u Vrnjačkoj Banji, jer je vrhunski nacionalni restoran. Na Zlatiboru, tačnije 25 kilometara od Zlatibora, u selu Ljubiš restoran „Pećinar“ (tamo idete ili na pastrmku iz „ladne“ planinske vode ili na vruću pogaču, proju i meze. Od pečenjara posetite „Mali hrast“ u Bukoviku kod Aranđelovca (pečenje bez kostiju, tajna gazde Marka i njegovih predaka). Što se tiče Beograda volim „Pizza Bar“ kod Hrama Svetog Save, burgere u „Dragonu“ u Filmskom gradu, „Nišavu“ na Dedinju.

www.facebook.com/trigolubice/

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

RECEPT

- Recept koji će poslužiti Vašim čitaocima na duge staze je onaj koji je meni pomogao da se vratim na svoju kilažu. Da smršam 18 kilograma za 11 meseci. On glasi: meso, jaja i mlečni proizvodi se nikada ne jedu zajedno (hemendeks i slično, burek sa mesom i jogurt, jaja i sir - nikada). Slatko se jede tek dva sata posle jela. Bezglutenski hleb jedite samo sa namazima, a hleb izbacite iz ručka i večere i jedite sve sa velikom količinom salate. Koristite kokosov šećer i badeomovo mleko. Pijte samo jogurt i kiselo mleko, jer obično mleko ne služi ničemu. Sad trk napolje na malo jurcanja.

Autor: Mario Badjuk
Foto: GOST sa Milanom Popovićem/Facebook

Pogledajte još