STIŽU PRAZNICI: Kraljica Elizabeta svake godine poklanja svom osoblju za Božić neobičan poklon

O tome koliko je ta tradicija darovanja za Božić duga najbolje govori podatak da su to činili kraljičin otac, kralj Džordž Šesti, kao i njen deda Džordž Peti.

Uz puding, osoblje će dobiti i božićnu čestiku, a oni sa dužim stažom i poklon bonove.

Inače, božićni puding je britanska poslastica napravljena od suvog grožda, kore pomorandže, susenog voća, crnog piva, ruma, limuna, jaja, šećera, orašastih plodova i drugih namirnica i njegova priprema traje satima, a sve zato da bi se dobro konzervirao da bi mogao da se jede i mesecima nakon božićnih praznika.

Ova tradicija je samo jedna od mnogih u Bakingemskoj palati, od kojih su neke sasvim bizarne, pa tako, na primer, postoje pravila koja se vekovima poštuju.

Kad kraljica, na primer, stoji, stoje i svi ostali. Ako kraljica uzme svoj poslednji zalogaj, svi prestaju sa jelom. Na kraljevskom dvoru je apsolutno zabranjeno igranje Monopola.

Dva naslednika Krune nikada ne putuju zajedno, a razlog je da, u slučaju nesreće, Kraljevstvo ne bi ostalo bez naslednika.

Članovima kraljevske porodice je zabranjeno da jedu školjke. Kraljica svaki dan započinje doručak koji se sastoji od engleskog čaja i kornfleksa.

Na Dvoru je apsolutno zabranjena upotreba belog luka, a za večeru nije dozvoljeno jesti krompir, pirinač i testeninu.

Izvor: Kurir.rs/Dejli mejl

Pogledajte još