Kompanija Microsoft na konferenciji Svet u 2018: Informacione tehnologije kao nosilac dugoročnog ekonomskog rasta

Skup, na kojem se razgovaralo o očekivanjima u 2018. godini kada je reč o ekonomskim kretanjima u Srbiji, privrednoj klimi, izazovima, mogućnostima saradnje i načinima obezbeđivanja dugoročnog ekonomskog rasta, okupio je predstavnike Vlade Srbije, diplomatskog kora i privrede.

Kao predstavnik IT sektora, kompanija Microsoft smatra da je digitalna transformacija preduslov ekonomskog rasta i razvoja čitavog društva, i da sektor informacionih tehnologija treba da bude nosilac tog procesa. Digitalizacija je jedini mogući put stvaranja konkurentne ekonomije na bilo kom nivou – lokalnom, regionalnom ili globalnom, a Microsoft u Srbiji predstavlja pouzdanog partnera svim učesnicima u transformaciji – od državnih institucija do kompanija i industrija koje nisu bazično vezane za IT, a kojima tehnologije mogu da pomognu u tome da budu produktivnije.

Cilj konferencije bio je da se kroz konstruktivan dijalog predstavnika Vlade Srbije, predstavnika privrede, diplomatskog kora, daju mišljenja, analize i osvrti na privredni ambijent, investicionu klimu i buduće korake koji čekaju Srbiju na putu ka pridruživanju EU, sprovođenju reformi kako zakonodavstva tako i društva u celini. Svi učesnici konferencije, složili su se da je saradnja svih činilaca društva osnovni preduslov nastavka stvaranja povoljnog političkog i poslovnog ambijenta koji će doprineti daljem razvoju i pozicioniranju zemlje na evropskoj i svetskoj mapi.

Foto: Logo/Promo

Pogledajte još