Nega tela tokom zime - šta ne smete da zaboravite?

Ipak, ovo doba godine zahteva posebnu pažnju kada je u pitanju vaša koža, odnosno njena nega i zaštita. Koža tokom zimskog perioda često bude suva, sklona flekama i nepravilnostima, tako da joj je potrebna dodatna vlažnost. U nastavku ćemo pisati o nekim od esencijalnih dodataka vašoj "bjuti" rutini kako biste na pravi način zaštitili svoju kožu tokom zimskih meseci.

ULJA ZA NEGU TELA

Ulja za telo su definitivno preporuka broj jedan je u pitanju nega kože tokom zime, i to ne samo zato što dodatno osvežavaju i hidriraju kožu, već ujedno poboljšavaju i cirkulaciju.

Ukoliko vaša koža izgleda starije zimi, najbolji način da je podmladite jeste da koristite upravo eterična ulja za telo. Koristite ulje neposredno pre nego što odete pod tuš i na taj način ćete sprečiti fleke na vašoj garderobi.

KREMASTI LOSIONI

Vaši uobičajeni gelovi za tuširanje mogu dodatno isušiti kožu tokom zimskog perioda, tako da su vam potrebni kremasti losioni za telo koji hidriraju i hrane vašu kožu. Redovnim korišćenjem ovih losiona rešavate se nečistoća na vašoj koži i viška masti na istoj.

PILING

Takođe, još jedan efikasan način da kažete zbogom flekama i drugim nepravilnostima na vašoj koži jeste piling. Piling uklanja sve mrtve ćelije i prljavštinu koja se nakupilae i otkriva novu, čistu, svežu i podmlađenu kožu.

Ovaj tretman treba da primenjujete redovno, ali ipak ne svakodnevno, kako ne bi bio kontraproduktivan, već dva do tri puta nedeljno.

PUTER ZA NEGU TELA

Kreme za kožu tela koje su na bazi putera, odnosno imaju koncetrovanije i hranljive sastojke u sebi, od kojih je posebno popularan shea, apsolutni su hit tokom zimskih meseci i i te kako su za svaku preporuku.

Svakako, one znatno dublje prodiru u kožu i samim tim je temeljnije hrane, tj. štite od isušivanja i drugih iritacija.

NOĆNI LOSION TRETMAN

Natopite kožu u hidrirajući losion za telo tokom noći i probudite se sa super mekanom kao svila kožom, koja je pročišćena i hidrirana tokom noći. Ovakav tretman oporavlja ćelije kože čisteći ih i uklanjajući sve fleke koje su i više nego vidljive na suvoj koži.

KREMA ZA RUKE

VAŠA uobičajena krema za ruke, možda vam neće biti dovoljna u toku zime. izloženost ruku hladnom vremenu i vetru može prouzrokovati da su vam suvlje nego obično. Samim tim, treba da težite da ih dodatno zaštte i pružite im dodatnu hidrataciju.

Nanesite je jednom uveče i nekoliko puta tokom dana kako bi vaše ruke bile mekane, hidrirane i ušuškane.

KREMA ZA STOPALA

Korišćenje kreme za stopala neophodno je tokom zimskih meseci, kako biste sprečile pojavu gljivica i drugih nelagodnosti sa stopalima. Krema ne samo da naša stopala čini mekšim, već ih i oporavlja nakon dugog iscrpljujućeg dana. Naša stopala ostaju nepravedno zapostavljena tako da neretko koža na stopalima izgleda suvo i umorno.

Preporuka je da koristite specijalnoe hidrirajuće kreme za njihovu svakodnevnu negu.

Izvor: mogujatosama.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još