AIR FRANCE OH LA LA DEALS vas vodi u RIO DE ŽANEIRO - grad karnevala, fudbala i bikinija

Rio de Žaneiro, smešten u zalivu Guanabara, okružen planinama obraslim tropskim biljem, peščanim plažama i lagunama, prestonica sambe, karnevala, fudbala, grafita, sa plažama pod budnim okom statue Hrista, jedan je od najposećenijih gradova na svetu. Sa preko 50km belih peščanih plaža, Rio je brazilska prestonica turizma koju godišnje poseti čak tri miliona turista

Plaže kao što su Kopokabana (na kojoj oko dva miliona ljudi slavi Novu godinu na pesku), Ipanema i Leblon, su ono po čemu se prepoznaje Rio kao grad zabave na plaži, a slike prezgodnih cura u brazilskim bikinijima ili muškim sunga kupaćim gaćama (gaćica koje muškarci iz Brazila nose dok se bave sportom na peskovitim plažama) otaće vam u sećanju.

Prepoznatljivi simbol Rija je statua Hrista Iskupitelja na brdu Korkovado, koja se često svrstava u sedam svetskih čuda modernog doba. Iako je dozvoljeno popeti se do statue i, iako su odatle stvarno najlepše fotografije, naš je savet da prvo proverite vremensku prognozu, jer ovaj spomenik nekoliko puta godišnje pogodi grom. Mada je statua Hrista Iskupitelja zamišljena kao veliki gromobran, imajte na umu da ste blizu ekvatora gde se nije šaliti sa gromovima. Panoramu grada ćete jednao dobro videti i sa brda Glava šećera do kog vas vozi žičara sa same plaže.

Grad ćete najbolje upoznati vozeći bicikl po 74km uređenih staza. Sigurno nećete baš na vreme stići do odredišta, jer su ovde ulice i zgrade prava umetnička dela, budući da je ulična umetnost u Riju legalizovana 2014. Kad smo već kod onoga što je zakonom dozvoljeno, treba da znate da je u Riju prostitucija legalna. Samo pazite, mnoge stvarno prelepe devojke i nisu devojke, jer Rijo ima veliku zajednicu transvestita. Takođe, mnogi moteli i nisu moteli, već seksualna igrališta.

Dosta vam je grada? Najveću šuma u urbanoj sredini se takođe nalazi u Riju, i u pitanju je Floresta da Pedra Branca, a druga po veličini je Nacionalni park Tižuka, pluća grada na više 10000m2.

Znate da Ronaldo potiče iz Rija i da se ovde nalazi Marakana, nekad najveći fudbalski stadion na svetu. Ali da li ste znali da je upravo Marakana primila najveći broj fudbalskih navijača ikada? Na Svetskom prvenstvu 1950. godine, kada je Brazil igrao protiv Urugvaja, na Marakanu se smestilo oko 200 000 navijača! Bio je to dan kada je Brazil plakao.

Najpoznatiji brazilski ples je samba, koja potiče od afričkih robova koji su nekada ovde radili na plantažama, pa ne čudi da u Riju ima i preko 200 škola sambe. Od januara kreću pripreme za najveći svetski karneval, pa su škole ovog plesa u brojnim favelama otvorene za sve.

U kom god delu Rija da se nalazite, nikad niste daleko od favela, pa nemojte nositi skupocen i blještav nakit, kao ni veće količine novca i pazite da ne skrenete u pogrešnu ulicu.

Želite da budete deo najvećeg karnevala. Isplanirajte budžet, izdvojite za 569 evra za Air France povratnu avio-kartu i živite svoj san!

Ukoliko želite da 2018. godina bude vaša godina putovanja, isplanirajte na vreme, kupite karte dok su na promociji i uštedite. U AIR FRANCE OH LA LA DEALS promociji Na akciji je više od 80 destinacija u Aziji, Severnoj i Južnoj Americi, Africi, Indijskom okeanu i na Karibima.

Više informacija i detalja o aktuelnoj promociji možete pronaći na linku www.airfrance.rs

Da biste rezervisali karte ili se dodatno informisali, posetite www.airfrance.rs ili ovlašćene turističke agencije.

Foto: Promo

Pogledajte još