NA STOTINE ĐAKA SE FOTOGRAFISALO S OPIJATIMA: Počela potera za osnivačem stranice “Droga Srbija”

Foto: Ilustracija/Pixabay

Slike na kojima su deca sa marihuanom, kokainom, LSD tabletama u školi kao i ispred policijskih kola, predmet su istrage MUP-a, ali i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal, kako bi otkrili ko stoji iza ovog jezivog izazova.

Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal je zajedno sa Odeljenjem za VTK Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije, odmah po saznanju da navedena grupa na društvenoj mreži Instagram postoji, a koje je postojalo pre medijskog interesovanja, preduzelo dokazne radnje radi utvrđivanja identiteta mogućih izvršioca određenih krivičnih dela – navode iz Tužilaštva.

Sumnja se da osobe koje stoje iza ovog profila mogu da budu i dileri koji su mladima distribuirali drogu, ali i naveli ih na korištenje. Postoji mogućnost da te osobe uopšte ne žive u srbiji, pa Tužilaštvo računa i na međunarodnu pomoć.

Na spornom instagram profilu fotografije su objavljivane osam dana, a profil je zatim ugašen.

Na stranici “Droga Srbija” isticano je da ne promoviše prodaju i konzumiranje opojnih droga. Ipak, u opisu profila bilo je istaknuto da prvih 10.000 pratilaca “dobija poklončić”, a objavljene fotografije predstavljaju kao dela svojih pratilaca, koje obeležavaju u svojim objavama.

Koliko se klinci iz Srbije osećaju moćno i nezaustavljivo pokušavaju da pokažu i smotanim džointima uvaljeni u poslednjim redovima školske klupe, ne prezajući od mogućnosti izbacivanja, pripaljujući ih uz policijski automobil ili fotografijom sa terase na kojoj u ruci drže poveću količinu marihuane, dok se u pozadini vide policajci na parkingu, piše Blic.

U MUP-u kažu da policija intezivno radi na identifikaciji osoba sa fotografija, kao i administratora ovog naloga na Instagramu.

Zbog širine fotografija, može se zaključiti o kojim školama je reč, ali nadležni iz tih ustanova nisu mogli da daju informacije. Policija je preduzela konkretne mere i već je došla do nekih podataka, ali za sada ne može da ih saopsti javnosti da ne bi ugrozila dalji tok istrage, navode u MUP-u.

Iz Beogradske gimnazije “Patrijarh Pavle”, profesor Milica Milenović kaže da su se u školi dešavale različite situacije sa nedozvoljenim supstancama, ali se učenici nikada javno nisu hvalili.

Jedan profesor je pre desetak godina skrenuo pažnju roditeljima da njihovo dete konzumira nedozvoljene supstance, ali je zauzvrat dobio tužbu zbog povrede privatnosti. Na kraju je presuđeno u njegovu korist, ali i posledice suspenzije su nadoknađene. Ali je bilo i slučajeva da roditelji zataškavaju ovakve stvari. U gimnaziji imamo obezbeđenje koje dobro obavlja svoj posao, pa smo takve stvari sveli na minimum, te se ne dešavaju u školi. Ali ako profesori primete promene u ponašanju, odmah skreću pažnju roditeljima – rekla je za Blic profesor Milica Milenović.

Izvor: Telegraf.rs

Foto: Ilustracija/Pixabay

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.