DANICI JE MIKROFON SPAO U KOSU: RTS odbacio optužbe da je "Balkanika" na "Beoviziji" nastupila na plejbek

Pravu buru u javnosti izazvale su optužbe Maje Nikolić da je "Balkanika" pevala na plejbek, jer je pevačici Danici Krstić tokom nastupa pao mikrofon, posle čega je nastavila da peva kao da se ništa nije desilo. Ali u RTS tvrde da nije bilo plejbeka i da je "Beovizija" festival na kome se peva uživo. U saopštenju Javnog servisa Srbije se navodi:

- Kako propozicije "Beovizije" nalažu, glavni vokali pevaju uživo na festivalu, dok prateći vokali mogu da budu deo muzičke matrice. U slučaju nastupa Sanje Ilića i "Balkanike", Danici Krstić, jednoj od glavnih vokala, pred kraj pesme mikrofon je u toku koreografije spao i upleo joj se u kosu, ali je ostao dovoljno blizu da se glas i dalje čuje. U toj situaciji, tonac je podigao nivo reglera kako bi se glas jasnije čuo. Poređenja radi, razlika u kvalitetu zvuka jasno se čuje kod izvođenja numere u takmičarskom delu programa i izvođenja kompozicije na kraju prenosa, kao pobedničke numere.

Povodom optužbi da je na "Beoviziji" pevala na plejbek, novinari su stupili u kontakt i sa pevačicom "Balkanike", Kragujevčankom Danicom Krstić, koja je rekla:

- Naravno da nisam pevala na plejbek. Povodom te vesti Sanja Ilić je već dao komentar.

Optužbe o nastupu na plejbek odbacio je i vođa "Balkanike" muzičar Sanja Ilić.

- Sve što je otpevano na našem nastupu bilo je uživo, što potvrđuje i saopštenje RTS. Danica Krstić toliko dobro peva i to je jasno svima koji su imali priliku da je čuju, pa i novinarima u pres-centru, od kojih je dobila veliki aplauz nakon nastupa. Mi gledamo dalje i spremamo se za "Pesmu Evrovizije", na kojoj ćemo na najbolji način predstaviti našu zemlju - rekao je Sanja Ilić.

S druge strane, nastavljeno je prepucavanje preko društvenih mreža pojedinih učesnika i članova žirija. Nakon što je Danijel Pavlović, nezadovoljan glasanjem Ivane Peters, javno upitao pevačicu da li mirno spava, ona se oglasila na Instagramu kratkom porukom, mada prvobitno nije želela da bilo šta komentariše.

- U stvari, imam komentar. To je stvar ukusa, a za tebe sam gospođa Peters. Spavam kao beba, a ti pod blok - napisala je Ivana na Instagramu, naglasivši da ovim završava svaku priču na zadatu temu.

Jedan od članova žirija Željko Vasić tvrdi da je glasanje bilo apsolutno regularno, naglasivši da je žiri radio pod nadzorom advokata i da nema mesta spekulacijama o nameštanju.

- Smetaju mi pritisak i vređanje onih koji su glasali za predstavnika Srbije na "Pesmi Evrovizije". Vidim da su neki koji ne dele mišljenje drugih spremni da iznesu najveće uvrede i izvade nekom oko zbog toga - kaže Željko Vasić i dodaje:

- Vrlo smo nedemokratsko društo. Žiri je radio pod nadzorom advokata, bili smo u karantinu ceo dan. Na generalnoj probi u Sava centru sedeli smo u poslednjem redu, čak ni izvođači nisu znali ko je u žiriju. Niko nijednog trenutka nije vršio pritisak na mene, niti sugerisao kako da glasam. Mogu da garantujem regularnost glasanja žirija, a kad je reč o SMS glasovima, svima je jasno da onaj ko ima novca da plati najveći broj SMS, imaće najveći broj bodova sa te strane.

Željko Vasić je obrazložio i kako je glasao:

- Najveći broj poena sam dao "Balkaniki" i Sanji Iliću jer su mi delovali najspremnije od svih izvođača za "Evroviziju". Pesma "Nova deca" ima poruku, a "Evrosong" to traži. Njihova kompozicija ima glavu i rep, odnosno početak i kraj, pre svega koncept i težinu. Deset poena dao sam pesmi Saške Janković, a osam bodova Ivanu Kurtiću, za čiju pesmu mislim da će biti hit.

MAJA NIKOLIĆ OBJAVILA DOKAZ

Maja Nikolić je u četvrtak na "Instagram" postavila dokaz - snimak i fotografije s nastupa "Balkanike" u Sava centru, na kojima se jasno vidi da Danica Krstić prvo ima mikrofon, a onda ga nema.

- Ovo zaslužuje diskvalifikaciju, sramota za "Balkaniku", treba da se stide zbog prevare i nefer borbe - komentariše Maja na društvenim mrežama.

- Dokaz za plejbek je da je pevačica “Balkanike” otpevala jednako glasno pesmu do kraja, i onda kad joj je pao mikrofon. Srbijo, probudi se! Ovo je bruka! Idemo do Lisabona na ovako sraman način.

Izvor: Novosti
Foto: RTS/Promo

Pogledajte još