IZGLED IZ BAJKE: Žene širom sveta poludele za Pepeljuginom dijetom

Društvenim mrežama kao munja je protutnjala ova dijeta, za kojom su najviše poludele Japanke.

Cilj Pepeljugine dijete je skinuti što više kilograma kako bi žene uspele toliko da suze svoj struk da izgledaju kao Pepeljuga iz animiranog filma i slikovnica.

Lekari su zabrinuti jer se radi o nerealnim ciljevima s obzirom na to da su žene kao svog idola izabrale izmišljeni, nacrtani lik čiji je struk upravo takav – nacrtan, nerealno uzak i prirodno nemoguć bez posledica.

Iako lekari, upozoravaju na opasnost ove bizarne dijete, izazov se i dalje širi među masama realnih žena koje slave svaki izgubljeni kilogram, kao da je nerealno uzak struk najvažnija stvar u životu. Važnija čak i od njihovog zdravlja.

Problematično je što se dijeta bazira na idealnoj kilaži izračunatoj uz pomoć indeksa telesne mase, ali ne optimalnom, već indeksu 18 koji je na službenoj lestvici BMI klasifikovan kao slaba težina. Dakle, one više ne teže idealnoj, već Pepeljuginoj kilaži, koja je znatno manja čak i od idealne.

Željena težina se izračunava tako što se visina osobe pretvara u kvadratne metre te potom množi s 18, što znači da bi žena visoka otprilike 175 cm trebala težiti 55 kilograma.

Izvor: Radiosarajevo.ba
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još