SAVETI STRUČNJAKA: 7 načina da poboljšate cirkulaciju

1. Birajte obuću u kojoj će vam noge uvek biti tople i suve

Problem mokrih nogu negativno utiče na cirkulaciju, a naročito što je to jedina opcija i morate u tim cipelama provesti čitav dan. Stoga birajte obuću koja je nepromočiva, a za svaki slučaj imajte uvek sa sobom par čarapa u rezervi.

2. Zagrejte odeću

Jutra znaju biti posebno hladna, a nakon buđenja telo je još uvek zagrejano i hladnoća za njega predstavlja šok. Najbolje je da svoju odeću stavite na radijator dok se tuširate ili doručkujete, kako bi je zagrejali i na taj način spaslili svoje telo od hladnoće.

3. Topla voda

Ako pustite mlaz tople vode po zglobovima vaših ruku, doći će do zagrevanja krvi, koja će vrlo brzo prostrujati celim vašim telom, i tako ćete na najjednostavniji način poboljšati svoju cirkulaciju u trenutku.

4. Kupka umesto tuširanja

Ako imate vremena, uvek pre odaberite kupku. Ležanjem u kadi telo upija toplotu vode i na taj način pospešuje cirkulaciju krvi. Telo ostaje zagrejano još neko vreme nakon izlaska iz kade, krvni sudovi su prošireni, što deluje umirujuće na napete mišiće i um!

5. Vežbanje

Osim što je dobro za naše telo, vežbanje nas rasterećuje od stresa i napetosti, a poboljšava i cirkulaciju krvi, pa naše telo postaje toplo i razgibano.

6. Kuvana hrana

Topla i kuvana hrana momentalno i veoma efikasno utiče na poboljšanje cirkulacije krvi.

7. Topli napici

Osim što će zagrejati naše kosti, čuvaće nas od prehlade i ubrzaće naš krvotok. Zato se šolja čaja dnevno toplo preporučuje bez obzira na to koliko je stepeni napolju.

Izvor: Lepota&Zdravlje
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još