BEZ GREŠKE: Četiri nijanse kose koje odgovaraju svakom tenu

Ne brinite, spremili smo za vas 4 boje kose, koje savršeno pristaju svakom tenu.

1. Boja čokolade

Ova suptilna boja naročito je pogodna za prelazak iz crne u toplije tonove. Ona će vašem tenu dati dodatni sjaj. Reč je o savršenoj nijansi smeđe boje koja nije ni presvetla ni pretamna. Ovakvu nijansu nosi i Kejt Midlton, pa vam je jasno koliko je ova boja smerna i suptilna!

2. Pozlaćeni tonovi

Ovakvi tonovi najlepše nam pristaju tokom leta, kada ističu naš preplanuli ten i daju zlatni efekat našoj koži. Ako ste prirodna plavuša, probajte da svoju boju osvežite nekim prelivom, koji će vući na toplije tonove i vašoj kosi dati punoću i sjaj. Manje pramenova na zlatno lepše će pristajati osobama sa toplijim tenom, dok će svetlim osobama, izvanredno odgovarati gusti zlatni pramenovi.

3. Medena nijansa

Ovo je boja koja nepogrešivo pristaje uz baš svaku boju tena. S obzirom na to da nije ni previše topla, ni previše hladna, ova nijansa smatra se idealnom, neutralnom varijantom. Odlična je i kao osnovna boja kose, ali i kao idealna boja pramenova. Ova boja je za nijansu tamnija od pozlaćene, pa je samim tim i bogatija.

4. Bež nijansa

Iako zvuči kao dosadna, boja slonove kosti spada pod kategoriju bež tonova i odlično pristaje većini žena. Ona odlično pristaje kao bazna boja, a sve je popularniji izbor za boju pramenova, međutim, ova boja najupečatljivije izgleda kada do izražaja dođe izrastak, dok je bež nijansa spuštena od korena oko 2 centimetra.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još