ČAROBNI PRAH: Oslobodiće vas zavisnosti od slatkiša i izlečiti mnoge bolesti!

U pitanju je cimet! Ovaj čarobni prah je vrlo lekovit i vreme je da ga uvrstite u svoju ishranu.

Cimet je dobar u brobi sa probavom, kod infekcije bubrega, prehlade, gripa, hipertenzije i dijabetesa, a pokazao je i pozitivan učinak kod lečenja raka. Bogat je vitaminom B koji poboljšava rad moždanih vijuga.

Dijabetes

Cimet reguliše metabolizam tako da poboljšava osetljivost na hormon insulin koji je odgovoran za transport šećera iz krvi u ćelije. Snižava šećer u krvi, značajno poboljšava apsorpciju glukoze, ali deluje sporije nego insulin i tako pomaže i u prevenciji dijabetesa tipa 2.

Energija

Cimet podiže nivo energije. Dodajte prstohvat u jutarnju kafu, pahuljice, smuti, čaj ili ga pospite po tostu namazanom s medom.

Rak

Istraživanjima je dokazano da štiti od raka smanjujući rast tumorskih ćelija.

Mršavljenje

Istraživanja su pokazala da je cimet bolji izbor za ubrzavanje metabolizma od čilija jer ima prihvatljiviji ukus. Unosite ga dnevno jednu do dve kašičice i primetićete razliku i to bez mnogo truda.

Zubi

Ovaj začin može da ublaži infekciju zuba. Pomešajte malo cimeta i meda pa nanesite direktno na zub koji vas boli. Držite 10 minuta i isperite ili jednostavno progutajte.

Za bolji san

Zagrte mleko, dodajte štapić cimeta, poklopite i pustite da stoji 10 minuta. Popijte barem sat vremena pre spavanja.

Napravite čaj

Čaj od cimeta je jedan od najdelotvornijih načina da regulišete šećera u krvi. Pustite vodu da proključa i dodajte kašičicu cimeta. Pustite da odstoji 15 minuta. Voda će postati smeđa.

Izvor: Stil
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još