Henkel otvorio novu Somat fabriku u Kruševcu

Novu Somat fabrikusvečano su otvorili Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije, Aksel Ditman (Axel Dittmann), ambasador Nemačke u Srbiji, Dušan Antonijević, direktor fabrike Henkel Srbija u Kruševcu, kao i predstavnici kompanije Henkel na globalnom nivou, Volfgang Veber (Wolfgang Weber), globalni menadžer održivog razvoja, kvaliteta i digitalne transformacijei Mihael Čeh (Michael Czech), potpredsednik sektora marketingaza centralnu i istočnu Evropu.

Dušan Antonijević - direktor fabrike Henkel Srbija u Kruševcu

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić izjavila je da je fabrika Henkel Srbija u Kruševcu, nova važna investicija za srpsku privredu.

- Vlada Republike Srbije posvećena je stalnom unapređenju uslova poslovanja u cilju ubrzanja ekonomskog rasta i otvaranja novih radnih mesta. Henkel je u Srbiju investirao oko 200 miliona evra od 2002. godine, a vrednost ove investicije u Kruševcu je 20 miliona evra. Nove investicije kompanija koje već posluju u Srbiji, predstavljaju odličan signal da je Srbija dobro mesto za poslovanje, što daje perspektivu i našim građanima, jer nove investicije znače nove poslove i sveukupan rast. Jaka ekonomija znači jaku Srbiju - istakla je Brnabić.

Svečano presecanje vrpce u novoj Somat fabrici

- Proširenje proizvodnje kompanije Henkel u Kruševcu pravi je primer za sve intenzivnije ekonomskeodnose između Nemačke i Srbije. Poslovanje nemačkih kompanija u Srbiji sa skoro 400 preduzeća, preko 44.000 zaposlenih, i skoro 2 milijarde evra investicija od 2000. godine veće je nego ikada. U cilju daljeg podsticanja tog trenda radimo zajedno sa našim srpskim partnerima na daljem poboljšanju poslovnog ambijenta u Srbiji, na primer kroz sprovođenje doslednih reformi u oblasti vladavine prava. U tome će Nemačka snažno podržati Srbiju na njenom putu ka Evropskoj uniji - izjavio je ambasador Ditman.

Sastanak Predsednice Vlade RS sa predstavnicima kompanije Henkel Srbija

Dušan Antonijević, direktor fabrike u Kruševcu, dodao je:

- Henkel uspešno posluje u Srbiji već više od 15 godina i do sada je investirao više od 200 miliona evra u srpsko tržište. Ova investicija još jedan je dokaz strateške uloge naše fabrike u Kruševcu i veoma smo ponosni što smo uspeli da otvorimo nova radna mesta.

- Nova Somat fabrika je projekat od izuzetnog značaja za kompaniju Henkel, kako u Srbiji, tako i na regionalnom i globalnom nivou. Investicija vredna 20 miliona evra u novi proizvodni pogon ima za cilj da podrži dalji razvoj našeg poslovanja, spajajući svetsku stručnost sa lokalnim znanjem - rekao je Wolfgang Weber, globalni menadžer održivog razvoja, kvaliteta i digitalne transformacije.

Dušan Antonijević, Ana Brnabić, Jasmina Palurović u obilsku novog Somat Henekel

- Somat je svetski poznat brend za mašinsko pranje posuđa, a pripada kategoriji koja je druga po rastu u sektoru Deterdženti i kućna hemija, ostvarujući prosečni rast veći od 5 odsto na tržištu Srbije, u 2017. godini. Takođe, nova Somat fabrika doprineće dodatnom rastu, zaposlenosti, kao i novim dobrobitima poslovanja lokalnezajednice i zemlje u kojoj poslujemo - naglasio je Michael Czech, potpredsednik marketing sektora kompanije Henkel za centralnu i istočnu Evropu.

Predsednica Vlade RS u obilasku nove Somat fabrike u Kruševcu

Foto: Promo

Pogledajte još