Argentinska ambasada u Srbiji obeležila Međunarodni dan Malbeca

U novom loungeu na Dorćolu, La Libertador, okupilo se dvadesetak ljubitelja vina različitih generacija. Vrhunska vina povezuju ljude svih profila i zanimanja, a upravo argentinski Malbec je ovoga puta bio povod.

Malbec je crvena sorta grožđa koja vodi poreklo iz Francuske i odomaćena je u Argentini. Upravo je Malbec proneo slavu Argentinskih vina širom sveta. Ova sorta je među vinima kao tango među plesovima, energična, snažna i zavodljiva. Jednom kada probate Malbec zavešće vas na prvi gutljaj i onda sledi nestrpljenje kada ćete ponovo imati priliku da zapleše na vašem nepcu.

Prisutni su imali priliku da probaju jedan penušavi Malbec vinarije Rutini, koji još uvek nije na našem tržištu, a sommelierka Mina Marković je na vođenoj degustaciji predstavila još 6 Malbeca koji se mogu kupiti kod nas.

U ime Argentinske ambasade goste su dočekali Ambasador Rikardo Fernandez i Juan Scartascini. Kao i svaki put do sada, oni su u veoma prijatnoj atmosferi približili gostima duh Argentine, tako da su je neki od prisutnih odmah uvrstili na svoju listu putovanja, kao nezaobilaznu destinaciju već do kraja ove godine.

- Ako ste ljubitelj vina, nijedna reportaža ni brošura ne mogu da vam ilustruju neku zemlju kao vino koje je nastalo u toj zemlji - istakao je ambasador.

Gostima se ove večeri ukazala prilika da kroz čaše vina proputuju najzanimljivije vinske regije Argentine i da upoznaju različitosti ove velike vinske sorte koju svakog 17. aprila slavi čitav svet.

Foto: Promo

Pogledajte još