MOJE PUTOVANJE IZ SNOVA: Tijana Stoisavljević - Kalifornija

Od tada je prošlo dvadeset godina, a prelepa manekenka i voditeljka može da se pohvali da govori tečno pet jezika. Trenutno je angažovana u Amidži show i Pinkovim zvezdicama. Trenirala je karate devet godina, a najveća ljubav joj je psihologija, slikala se za Vogue Italy, Vogue India i krasila naslovnu stranu Times of India.

- Zbog posla kojim se bavim od malih nogu, ali i zbog porodice koja jako voli da putuje, posetila sam mnogo država i upoznala mnoge kulture. Smatram da su putovanja najveće čovekovo bogatstvo. Lično obožavam Kaliforniju. Kao mala sam tamo i provela određeni period i zaista bih mogla bez problema tamo da se preselim. Prošle zime napokon smo uspeli da usaglasimo obaveze, moj dečko, Mihailo Milutinović, fudbaler "Zemuna" i ja, pa zajedno otputovali u Los Anđeles gde smo boravili kod moje tetke. Kako je Mihailo prvi put bio tamo, trudila sam se da mu pokažem sve što bi moglo da mu se svidi. Posetili smo i Las Vegas, koji je muškarcima posebno zanimljiv. Kalifornija ima najlepšu klimu na svetu, a i ljudi su tamo posebni i potpuno drugačiji.

SMEŠTAJ – kakav smeštaj je, po vašem mišljenju, najbolje rešenje?

- Što se smeštaja tiče, volim da budem u hotelu. Prosto volim taj komfor. Smeštaj mi je vrlo bitan gde god da putujem. Tu sam saglasna sa Mihailom jer je i njemu smeštaj jako bitan i uvek zajedno biramo hotele. Kada idem prvi put u neki grad, gledam da hotel bude na mestu koje je dobro povezano sa centrom i svim bitnim delovima grada.

HRANA – koja su vam bila omiljena jela/lokalni specijaliteti na tom putu?

- S obzirom na to da mi je jelo samo obaveza u toku dana i jedem jako malo nisam neko ko je kompetentan da govorim o hrani. Sa druge strane, živim sa profesionalnim sportistom kome je ishrana veoma važna i koji vodi računa o svemu što pojede ili popije. Oboje volimo da probamo lokalne specijalitete mesta u koje smo otišli, s tim što se Mihailo zdravo hrani, a ja suprotno. Konkretno u Americi, kako je moja sestra vegan, sve što ona jede, jeli smo i mi, s tim što je Mihailo jeo ribu i meso koje mu je neophodno, a ja sam pak neretko jela In&Out burger, njihove najbolje krofne itd.

PIĆE – u kojim napicima ste najviše uživali?

- Pre dve godine prestala sam da pijem koka-kolu, tako da od tada jedini "porok" mi je kafa. Tamo sam uživala u kafi, dok opet Mihailo pije samo vodu.

AKTIVNOSTI – kako ste najradije provodili slobodno vreme?

- Volim aktivne odmore. Čak ni na moru nisam neko ko će ceo dan da preleži na suncu. Obilazili smo svaki dan nešto drugo. Holivud, Beverli Hils, Diunilend, Universal studio, Las Vegas, celu obalu, najpoznatije plaže, Santa Moniku, Venice bič... I, naravno, šoping koji je najbolji upravo u vreme njihovog Božića kada smo bili tamo. Bio je to jedan aktivan i lud odmor!

NEXT TRIP – gde planirate sledeće da otputujete?

- Zbog poslovnih obaveza, put koji smo planirali u Kankun morali smo da odložimo za decembar, tako da je to sledeća avantura. Ja ću pre toga otići sigurno i do Madrida u koji sam se zaljubila na prvi pogled.

DREAM TRIP – koje mesto biste voleli da posetite tokom života?

- Japan! Iako sam završila upravo japanski jezik, nisam do sad imala priliku da odem tamo. To je definitivno prva stavka na mojoj bucket listi. Odmah sledeća je Australija, a potom Bahami.

Autor: Mario Badjuk
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još