LAGANA LETNJA DIJETA: Krastavac kao glavna namirnica

Dijeta od krastavaca se smatra jednom od najefikasnijih zbog toga što konzumiranje ovog povrća dobro stimuliše varenje, normalizuje ravnotežu vode i soli, ima lak diuretički i laksativni efekat te čisti creva od toksina.

Dijeta na krastavcima, pored gubitka težine i čišćenja tela, ima još jedan značajan plus. Radi se o uštedi novca, jer je ovo povrće jeftino u letnjoj sezoni.

Glavna tajna efikasnosti dijete na krastavcima jeste to što se krastavci uglavnom sastoje od vode i sadrže vrlo malo kalorija. Dijeta na krastavcima traje pet dana.

Važna stvar: dok ste na dijeti izbegavajte korišćenje soli ili je ograničite koliko je to moguće. Ako vam krastavci se ne dopadaju bez soli, možete im dodati limunov sok. Takođe je veoma dobro koristiti sveže bilje - zeleni luk, peršun itd. Dozvoljen je i jedan paradajaz dnevno.

Meni dijeta od krastavaca:

Za doručak - salata od krastavca. Možete dodati pavlaku sa niskim sadržajem masti ili jogurt. Dozvoljen je komad hleba od celog zrna.

Za ručak je najbolje pojesti salatu od kupusa i krastavaca sa maslinovim uljem. Bonus - mali komad pilećih prsa bez soli.

Užina – kuvano jaje, krastavac i kisela pavlaka ili jogurt. Plus - komad crnog hleba.

Večera - salata od paradajza i krastavaca sa kašičicom maslinovog ulja i limunovog soka.

Dok ste na dijeti, tokom dana možete piti zeleni čaj i vodu. Najverovatnije nećete osećati žeđ, jer krastavac sadrži puno vode.

Izvor: Ženski magazin
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još