Nove audicije za školu glume i govora Omladinskog pozorišta DADOV

Nove audicije za školu glume i govora Omladinskog pozorišta DADOV biće održane 25. avgusta i 1. septembara od 11 sati u prostorijama teatra.

Za šezdeset godina svog postojanja, koliko najstarije Omladinsko pozorište DADOV ove godine proslavlja, svoju karijeru u njemu je započelo više od stotinu dramskih umetnika, glumaca, reditelja, dramaturga poput Miloša Žutića, Svetlane Cece Bojković, Predraga Ejdusa, Jelisavete Seke Sablić, Feđe Stojanovića, Mirjane Karanović, Dare Džokić do onih najmlađih generacija Tamare Dragičević, Ivana Zekića, Miloša Bikovića i Brankice Sebastijanović.

Ovog januara DADOV organizuje veliku audiciju svim zainteresovanim učenicima osnovnih i srednjih škola. Polaznicima Škole glume i govora DADOV biće pružena prilika da se upoznaju sa glumom i scenskim nastupom a časovi su prilagođeni kako onima koji sebe vide u glumačkom pozivu i žele da razvijaju svoj talenat, tako i deci koja bi da steknu samopouzdanje, govorne veštine, i kroz druženje nauče nešto više o pozorištu, umetnosti ali i sebi.

Za audiciju je potrebno pripremiti recitaciju, imitacije i monolog.

Kroz školu će ih voditi reditelj Predrag Stojmenović, saradnik na predmetu gluma Akademije umetnosti, dr Radovan Knežević, profesor dikcije na Fakultetu dramskih umetnosti i koreograf Milan Gromilić, profesionalni igrač Pozorišta na Terazijama. Na kraju četvoromesečnog rada škole održava se javni čas na kojem polaznici imaju priliku da pokažu stečeno znanje a najtalentovanijim učenicima su otvorena vrata nastavka usavršavanja glume i govora na Master klas časovima.

Ostale informacije možete dobiti putem telefona 011/ 3243-643 ili posetom na fejsbuk stranici pozorišta DADOV.

Autor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još