Digital 2018 - Predstavljamo vam panel "Čiji je naš content: Autorska prava u belim, sivim i crnim zonama digitalnog doba"

Petu godinu zaredom Color Media Communications organizuje "Digital", regionalnu konferenciju o trendovima u telekomunikacijama i medijima.

Ovogodišnji - #Digital2018 - trajaće 2 dana - 06. i 07. septembra (četvrtak i petak) i okupiće najznačajnija imena iz ovih oblasti iz celog regiona kao i brojne goste iz inostranstva.

Konferencija se održava u Hotelu Metropol u Beogradu.

Konferenciju će ove godine prvog dana otvoriti Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja, Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Srbiji i Tatjana Matić, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a drugog dana Kati Csaba, ambasadorka Kanade u Srbiji i Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Srbije.

Predstavljamo vam panel "ČIJI JE NAŠ CONTENT: AUTORSKA PRAVA U BELIM, SIVIM I CRNIM ZONAMA DIGITALNOG DOBA"

Kako zaštiti svoj sadržaj u digitalnom dobu kada je internet omogućio brzu i laku pirateriju gotovo svih formata - od fotografija, novinskih tekstova i celih knjiga, preko filmova i serija do video-igara.

Sa druge strane - mnogi mediji se pitaju kako zašititi sebe o čestih tužbi "fotografske mafije" kako ih nazivaju, koji zbog rupa u zakonu vrlo često dobijaju milionske odštete što današnjoj, vunerabilnoj medijskoj sceni u Srbiji i regionu predstavlja ogroman udarac.

Koje novine donose nove EU regulative, koliko ih prate zakonodavstva državama članica ali i država koje žele da postanu članice. Na ova i mnoga druga pitanja iz oblasti autorskih prava - odgovoriće učesnici 2. panela na ovogodišnjem "Digitalu".

- Dragan Varagić, blogger, online strategist

- Srđan Maričić, MEF fakultet

- Dušan Mašić, BBC

- Aleksandar Jovanović, Telegraf

- Uroš Nedeljković, advokat

- Milan Jakšić, advokat

Tokom dva dana u okviru deset panela i nekoliko studija slučaja i prezentacija, stručnjaci iz različitih oblasti govoriće o trendovima u telekomunikacijama, medijima i tehnologiji, autorskim pravima u digitalnom dobu, kraljevima zabave u regionu, SVOD platformama, E-sportu, generaciji Z, strepnjama i nadama domaće IT scene, 20-godišnjici osnivanja kompanije Google i onome što dolazi iz naših garaža, ali i o greškama, padovima i ponovnim podizanjima uspešnih.

Program, učesnike, informacije o prijavi i kotizacijama možete pronaći na zvaničnom sajtu www.digitalconference.rs

Pogledajte još