LAGUNA PREDSTAVLJA: "Svetlost koju smo izgubili" - Džil Santopolo

Foto: Promo

U romanu "Svetlost koju smo izgubili" pratimo živote dvoje mladih ljudi koji su se sreli i zaljubili na dan koji je promenio svet.

Lusi i Gejb se upoznaju jedanaestog septembra 2001. godine, na predavanju o Šekspiru, u trenutku kada stiže vest da je avion udario u Kule bliznakinje Svetskog trgovinskog centra. Ovaj bremeniti dan postaviće temelje njihovog međusobnog odnosa i izazvaće u oboma želju da nešto promene i ostave trag za sobom: Lusi kroz dečje emisije o razumevanju drugih, Gejb kroz fotografisanje ratnih strahota u dalekim zemljama.

Oboje su se otisnuli na isti put, put koji će se račvati i opet bivati jedan, razdvajajući ih i spajajući naizgled sudbinskom vezom. To je put pun snova, želja i žudnji, ljubomore, izdaje, pokajanja, opraštanja, a iznad svega – put ljubavi.

Napisan dirljivo i strasno, ovaj roman koji govori o teškim izborima, i ljubavi koja "nadilazi vreme, prostor i svaku logiku" biće pretočen u film.

- Priča koja će ostati uz vas dugo nakon što je pročitate. Knjiga koju će voleti generacije čitalaca. Budući klasik! - piše "The Sun".

Roman "Svetlost koju smo izgubili" možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Pogledajte još