11. Weekend Media Festival: "2manydjs" ekskluzivno na Weekendu

Ovogodišnji Weekend odaje počast Oliveru Dragojeviću i kraljici soula Areti Frenklin, a subotnji party "Weekend Goes Global" po prvi putdovodi međunarodne zvezde, belgijski duo "2manydjs".

Obožavao ih je Dejvid Bouvi, sarađivali su sa Kajli Minog i svirali na njenoj žurki, a sada dolaze na 11. Weekend Media Festival. Braća Dejvid i Stefan Devale, poznatiji kao "2manydjs", rasplesaće u subotu posetioce najboljeg Weekenda u godini kojih se od 20. do 23. septembra u bivšoj Tvornici duhana u Rovinju očekuje više od 5.000.

Njihov album "As Heard on Radio Soulwax Pt. 2" cenjeni "New York Times" proglasio je najboljim albumom godine, pa nema sumnje da ćemo 11. Weekend zatvoriti "velikim praskom". Belgijski duo u Rovinj dolazi u sklopu party programa "Weekend Goes Global" koji prvi put na najveći komunikacijski festival u regionu dovodi međunarodne zvezde. "2manydjs" proslavili su se mash-upovima i remixima hitova brojnih stranih zvezda poput "Salt-N-Pepa", "Destiny's Child" i Doli Parton, a i jedne domaće dame, Zdenke Kovačiček. Njenu pesmu „Elektra“ braća Dewaele su uvrstili u sklop svog projekta "Waffles", a sad će na Weekendu s njom podeliti i pozornicu.

Naime, diva hrvatske muzičke scene i naš napopularniji jazz i swing pevač Marko Tolja, uz pratnju izvrsnog Jazz orkestra HRT-apod palicom Mirona Hausera, otvaraju Weekend Media Festival. Zajedno će nas provesti kroz najveće jazz, rock i blues hitove i odati počast legendarnom Oliveru Dragojeviću.

U petak na pozornicu stupaju "Bolesna braća", pioniri hrvatske hip-hop scene, koji će se pobrinuti za malo žešći ritam. Poznati dvojac "Baby Dooks" i "Bizzo" uz hitove kao što su "Lovačke priče", "Telefon Faki" i "Patriša" razveseliće brojne ljubitelje hip-hopa, ali i sve one koji su spremni za dobru zabavu.

- Nakon praćenja zanimljivih predavanja i rasprava o trendovima u komunikacijskoj industriji, naši učesnici uveče će semoći opustiti uz najbolje žurke. Poseban deo programa odlučili smo posvetiti Oliveru i Areti Frenklin, domaćim i stranim velikanima koji su nas ove godine nažalost napustili, ali čija muzika ostaje večno. Veseli nas što ćemo po prvi put ugostiti svetski poznata imena 2manydjs čija će kombinacija rocka, elektroničke, dance i hip-hop muzike zaključiti najbolji vikend u godini - rekao je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.