Komora italijansko-srpskih privrednika priredila tradicionalno Gala veče

Komora italijansko-srpskih privrednika, jedno od vodećih stranih poslovnih udruženja prisutnih u Srbiji, proslavila je tradicionalno Gala veče u rezidenciji NJ.E. ambasadora Italije Karla Lo Kaša, u prisustvu preko 200 članova, prijatelja i svih koji podržavaju njen rad.

Ambasador Italije u Srbiji, Karlo Lo Kašo, je u svom govoru istakao važnost bliske saradnje svih činilaca tzv. Sistema Italia koji rade na zajedničkom cilju – poboljšanju ekonomske razmene između Srbije i Italije. Očekuju se još bolji rezultati u narednoj, 2019. godini, koja će ujedno biti i značajna godina jubileja za bilateralne odnose: 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Italije i desetogodišnjica uspostavljanja strateškog partnerstva.

Komora italijansko-srpskih privrednika je, od osnivanja 2002. godine do danas, svojim brojnim projektima, uslugama i saradnjom sa domaćim institucijama uticala na stvaranje bolje poslovne klime u Srbiji i podržala dolazak italijanskih investitora. Godina 2018. bila je važna za Srbiju i njene ekonomske odnose sa Italijom: rast BDP-a od preko 4%, trgovinska razmena od oko 4 milijarde evra, otvaranje novih pogona italijanskih preduzeća koja su već prisutna u Srbiji, istakao je predsednik KISP-a, Đorđo Markeđani. U godini koju ispraćamo Komora je bogatija za 29 novih članova, a njenih oko 200 članica zapošljavaju preko 20 hiljada radnika, dodao je on.

NJ.E. ambasador Italije Karlo Lo Kašo, predsednik Komore Đorđo Markeđani i generalni sekretar Mirjana Kojić, uručili su nagradu “Đuzepe M. Leonardi” za 2018. direktoru kompanije “Fintel Energija A.D.” Ticijanu Đovanetiju.

Fintel Energija A.D. je pionir u proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora na Balkanu, gde posluje već čitavu deceniju i predstavlja najznačajnijeg investitora iz ove oblasti u Srbiji i globalnog lidera u svom sektoru. Nakon uručivanja priznanja, izvršni direktor Fintela je izjavio da je ta kompanija u poslednje tri godine uložila značajna sredstva u dosadašnje projekte, istakavši da će se takav trend nastaviti i u budućnosti.

Nagrada „Giuseppe M. Leonardi” dodeljuje se za profesionalnost, predanost poslu i posvećenost menadžmenta klijentima i zaposlenima.

Tokom večeri, predstavnici italijanske i srpske poslovne zajednice u prisustvu predstavnika Ambasade Italije i institucija, kao i ličnosti iz javnog i kulturnog života uživali su u Italijanskim specijalitetima i vrhunskim vinima.

Tradicionalno komorsko Gala veče podržale su ugledne kompanije članice i prijatelji KISP-a: Generali Osiguranje, ButanGas International, DDOR osiguranje – deo grupe Unipol, Banca Intesa, Advokatska kancelarija SOG – Samardžić, Oreški, Grbović, Aunde, Diplomacy&Commerce, Advokatska kancelarija Kosić, ABB, Novi MG Costruzioni Novi Sad, Advokatska kancelarija Stanković i partneri, Gordon, restoran Trattoria Campania, BDO, Saipem SpA Serbia, Rami East, Italappalti, MF Investments.

Izvor: Promo
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još