SVAKA REČ NA PROCENI: Koje greške u komunikaciji odbijaju potencijalne partnere?

Svet zabavljanja nije lak, pogotovo u današnje vreme, saglasiće se svi koji su u potrazi za partnerom. Stariji će reći da su nove generacije sve zahtevnije i da imaju visoke kriterijume, a novo istraživanje pomalo potvrđuje tu tezu, jer pokazuje da se vaga svaka reč.

Anketa sajta za upoznavanje partnera Match.com sprovedena među 500 ispitanika starijih od 25 godina pokazala je da u ranim fazama zabavljanja najveći broj ljudi odbija kad potencijalni partner odgovori samo na jedno od postavljenih nekoliko pitanja. Čak 40 odsto ispitanika reklo je da im to ide na živce. S druge strane, 35 odsto kaže da ih odbija previše poruka, pa je možda i to razlog što na njih ne odgovaraju. Iznenađujuće ili ne, 34 odsto ne voli da dobije pozerske selfije.

Mnogi ne šalju poruku bez smajlija, ali njegova preterana upotreba odbija ljude, to je reklo čak 39 odsto ispitanika. Čuveno pitanje "da li odmah da odgovorim na poruku", razrešeno je. Trećina ispitanika ne voli kad predugo čeka na odgovor.

Iako danas šaljemo mnoštvo poruka, skoro dve trećine ispitanika kaže da bi u idealnom slučaju voleli da dobiju jednu smislenu poruku na dan umesto mnogo SMS-ova, u kojima se ništa bitno ne kaže. Svaki treći ispitanik ima zamerke na gramatiku, a nepismenost manje tolerišu žene. Još jedna stvar je nedopustiva - korišćenje imena životinja u obraćanju. To ne voli 28 odsto ispitanika.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još