CRNI ANĐEO: Argentinski film o poznatom tinejdžerskom serijskom ubici

Karlitos je sedamnaestogodišnji mladić anđeoskog izgleda kome niko ne može da odoli. U srednjoj školi sreće Ramona i zajedno postaju opasno šarmantni duo. Kreću putem krađa i laži, i ubrzo ubijanje postaje njihov način komunikacije.

Ovo je argentinski kandidat za Oskara i govori o serijskom ubici koji je trenutno poznat kao najduže zatočeni zatvorenik u argentinskom zatvoru.

Debitant Lorenco Fero našao se u glavnoj ulozi okrutnog tinejdžera Karlosa, koji kreće na krvavu avanturu sa svojim najboljim prijateljem. Za razliku od većine filmova o serijskim ubicama, Ortega se ne udubljuje previše u psihologiju i ne traži opravdanje u mračnoj prošlosti - Karlos je obožavan od malih nogu, odrastao je sasvim srećan, i izgleda kao pravi anđeo. Kako neko toliko lep može da bude toliko ružan iznutra?

Ovaj film pruža fascinantan uvid u svet jednog od najozloglašenijih argentinskih zločinaca. Ortega na interesantan način tretira ovu mračnu figuru i stvara film koji je visoko stilizovan, okupan suncem i svetlim bojama, i oplemenjen momentima humora. Ovo je subverzivan krimi triler koji na inovativan način ruši konvencije žanra.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još