Kalinić noćas prebačen u Okružni zatvor u Beogradu

BEOGRAD, 25. avgusta 2010. (Beta) - Pripadnik zemunskog klana Sretko Kalinić je noćas oko 2.00 priveden je u Okružni zatvor u Beogradu, izjavila je portarolka Uprave za izrvšenje krivičnih sankcija Zorana Vučićević.

"Hrvatska je po rešenju ministra pravde noćas izručila Sretka Kalinića Srbiji. On je oko 2 sata smešten u Okružni zatvor u Beogradu", kazala je Vučićević agenciji Beta i dodala da je postupak obavljen bez problema.

Kalinić je u Srbiji pravosnažno osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića na 30 godina zatvora i na 40 godina za više ubistava koje je počinio zemunski klan. Kalinić ima državljanstva Srbije i Hrvatske i juče je u Zagrebu osuđen na godinu i po dana zatvora po tamošnjoj optužnici za posedovanje faslifikovanih isprava.

Specijalno tužilastvo za organizovani kriminal u Beogradu protiv Kalinića vodi istragu za još tri ubistva pa on u Srbiji ima dvostruki status - osuđenika i pritvorenika. Srbija je izručenje Kalinića tražila 11. juna, tri dana posle njegovog hapšenja u Zagrebu pošto je na jezeru u Rakitju na njega pucao Miloš Simović.

Pogledajte još