PODSTIČE MRŠAVLJENJE: Grejp za brži metabolizam

Istraživanja o uticaju ovog voća pokazala su da uspešno topi masti. Uz ovaj jelovnik, potrebno je da zaboravite na namirnice koje obiluju složenim ugljenim hidratima

Polovina grejpfruta uz svaki obrok, tokom ovog režima ishrane, garantovaće gubitak suviišnih kilograma. Istraživanja nutricionista o uticaju ovog voća na ishranu pokazala su da čak i oni koji nisu na dijeti, a u svakodnevni jelovnik uvrste ovo voće, u određenom procentu nesumnjivo gube suvišne masti u telu.

Voće sa visokim procentom vode pruža više energije i ubrzava metabolizam. U grejpu voda čini 90 procenata, što ga čini dobrim saveznikom u borbi protiv nagomilanih kilograma.

Uz ovaj jelovnik, potrebno je da zaboravite na namirnice koje obiluju složenim ugljenim hidratima, kao što su krompir, celer, grašak, kukuruz, povrće bogato skrobom, testenine, žele, džemove. Umesto toga, u jelovnik uvrstite što više povrća koje možete da pripremate na maslacu, kao što su paradajz, paprika, krastavci, šargarepa, crveni luk, rotkvice, brokoli, praziluk, spanać, zelje, pasulj i zelena salata. Dozvoljeno je i pijenje kafe ili čaja.

Doručak je isti svakog dana i podrazumeva grejpfrut ili 250 ml ceđenog soka grejpfruta, kafu ili čaj, dva jajeta pripremljena na bilo koji način ili dve kriške slanine. Pre spavanja svaki dan popijte 250 ml paradajz soka ili 250 ml obranog mleka.

PRVI DAN

Ručak: ceo grejpfrut ili 250 ml ceđenog soka, kuvana govedina, piletina ili riba, salata od paradajza

Večera: grejpfrut ili 250 ml ceđenog soka, pržena riba, mešana salata od paradajza i zelene salate

DRUGI DAN

Ručak: grejpfrut ili 250 ml ceđenog soka, voćna salata

Večera: grejpfrut ili 250 ml ceđenog soka, pljeskavica, kuvano povrće

TREĆI DAN

Ručak: grejpfrut ili 250 ml ceđenog soka, salata s tunjevinom

Večera: grejpfrut ili 250 ml ceđenog soka, dva nemasna svinjska odreska, zelena salata

ČETVRTI DAN

Ručak: grejpfrut ili 250 ml ceđenog soka, dva jajeta, mladi sir, pržene tikvice, kriška integralnog tosta

Večera: grejpfrut ili 250 ml ceđenog soka, pržena piletina, dinstani spanać

PETI DAN

Ručak: grejpfrut ili 250 ml ceđenog soka, beli tvrdi sir, spanać, kriška integralnog tosta

Večera: grejpfrut ili 250 ml ceđenog soka, pržena riba, povrće prženo na maslacu ili zelena salata, kriška integralnog tosta

Izvor: Novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još