Pogledajte kako je bilo na tribini “Žene žive i na selu” u Gornjoj Trepči

Peta po redu tribina u 2019. godini u okviru projekta "Žene žive i na selu", održana je 24. maja u Gornjoj Trepči, u Hotelu Vujan.

Na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili: Milun Todorović, gradonačelnik grada Čačak; Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe; Prim. dr Slavica Dragutinović, članica Gradskog veća zadužena za zdravstvo i pomoćnik direktora Opšte bolnice u Čačku; Prof. dr Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja, zadužena za demografiju i populacionu politiku kao i Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine Republike Srbije.

Nakon toga usledio je panel diskusija na kojoj su o položaju i životu žena na selu govorili: Olivera Martać, selo Rajac; Mina Ranković, selo Prijevor; Ana Todorović, selo Gornja Gorevnica i Tanja Milekić, selo Lipnica.

Kampanja "Žene žive i na selu", čiji je cilj osnaživanje žena u ruralnim predelima, pokrenuta je simbolično 8. marta 2019. godine statusnom konferencijom održanom u Domu Narodne skupštine Republike Srbije. Ova kampanja sprovodi se pod pokroviteljstvom Predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva bez portfelja, zaduženog za demografiju i populacionu politiku, Kancelarije za ljudska i manjinska prava i Pošte Srbije. 

Kako je izgledao panel i o čemu se sve diskutovalo, kao i šta su govornici izjavili pre samog panela pogledajte na linkovima ispod:

Pogledajte još