Ovako je bilo na tematskoj turi "Stare kafane Novog sada"

Color Media Communications i turistička agencija „Putokaz 021“ u 2019. godini organizuju šest besplatnih tematskih turističkih tura kroz Novi Sad za Novosađane, goste, turiste i sve one koji žele da nauče nešto više o Srpskoj Atini i tajnama koje ona krije.

Danas je uspešno organizovana druga turistička tura sa temom “Stare kafane Novog Sada” koja je okupila veliki broj posetilaca zainteresovanih da čuju nešto više o mestima u kojima se odvijao veći deo novosadskog društvenog i političkog života. Istaknute kafane tako i ovde, kao i u drugim gradovima, postale su značajan deo istorije: Zeleni venac, Grand hotel Majer, Kod kraljice Jelisavete, Gambrinus, Bela lađa, Kamila, Lipa.

U njima se veselilo, plesalo uz muziku, ponekad i tuklo, uvek mirilo, održavale su se predstave i kulturne priredbe. Brojne poznate ličnosti volele su u lokalnim kafanama da popiju češko ili mađarsko pivo, probaju šniclu koja je veća i od tanjira, sastavljaju pesme i himne, sučeljavaju političke stavove.

Iako je većina njih davno izgubila bitku i više ne služe goste, njihove priče ostaju da žive u ovom gradu.

Sve tematske ture u organizaciji Color Media Communications i turističke agencije “Putokaz 021” su besplatne! Zbog kvalitetnijeg vođenja, grupe su ograničene na 30 posetilaca a prijave se vrše na mejl ivana.tomic.bpm@gmail.com.

Ostale ture koje će se održati u junu i na samom početku jula možete pogledati OVDE, dok će jesenje ture biti naknadno objavljene.

Pogledajte još