NOĆ ZA PAMĆENJE: Spektakularni nastup Toma Džonsa u Dubrovniku

Jedna od najvećih živih muzičkih legendi, pevač bujnog glasa čija svetska slava traje više od pola veka, Tom Džons, nastupio je sinoć, 1. jula, ispred dubrovačke katedrale pred prepunim gledalištem. Ovaj spektakularni koncert za koji se tražila karta više, održan je pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika u saradnji sa Star produkcijom, a povodom 70 godina Dubrovačkih ljetnih igara koje se otvaranju 10. jula.

Legendarni Tom Džons koncert je otvorio novijim hitom "Burning hell", a tokom nepuna dva sata izveo je svoje najveće stare i nove hitove poput "Green green grass of home", "You can leave your hat on", "If I only knew". Prisutne je razgalio vatrenim izvođenjem pesme "Sex bomb", a najvećim aplauzom oduševljene publike nagrađen je nakon otpevanog bezvremenskog hita "Delilah". Mega zvezda je bila odlično raspoložena, a publika je na najbolji način uzvratila plešući i pevajući zajedno s njim.

- Ovaj grad je predivan, prvi put sam ovde, u šoku sam, kako su sve ovo izgradili?! Srećan sam što sam ovde – izjavio je za kraj neumorni Džons, te pesmom "Strange things" završio svoj trijumfalni koncert i oprostio se rečima:

- Ne mogu da vam obećam da se vidimo uskoro, ali vidimo se čim se ukaže prilika.

Tom Džons u karijeri je objavio 41 studijski album, a uz to ima 20 video albuma, pet live i 16 kompilacija. Muzičke kritičare posebno su oduševili, što produkcijski, što izvođenjem, poslednja tri "Long Lost Suitcase", "Spirit in The Room" i "Praise & Blame" što je samo potvrda da Džons s pravom nosi titulu jednog od najpopularnijih izvođača u istoriji muzike.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još