JEFTINO I EFIKASNO: Četiri rešenja protiv grube i žute kože stopala

Leto je prošlo, a stopala su ostala suva, gruba i žuta? Učinite da ponovo budu lepa i meka na dodir pomoću ovih jednostavnih trikova.

Ispucale pete i pocrneli tabani česta su pojava tokom vrućih i suvih meseci. Obuća koju nosimo često uzrokojuje crnjenje ili ispucalost tabana. Na tržištu se može naći mnogo proizvoda koje hidriraju suva stopala, ali postoje i vrlo delotvorni proizvodi koje imate u svojoj kuhinji ili kupatilu

1. PENA ZA BRIJANJE

Nanesite veću količinu pene za brijanje na stopala. U većoj posudi pomešajte jednaku količinu vodice za ispiranje usta i toplu vodu i dobro natopite peškir. Dok su stopala još napenjena omotajte ih peškirom i ostavite da odstoji oko pola sata.

Istim peškirom lagano trljajte stopala skidajući penu. To će ukloniti grubu i suvu kožu, a stopala će postati glatka i meka. Na kraju tretmana nanesite kremu za stopala za dodatnu hidrataciju.

2. BILJNO ILI MASLINOVO ULJE

Ovo je još jedna vrlo delotvorna metoda, a sve što vam treba jeste malo maslinovog, biljnog ili kokosovog ulja. Prstima nanesite ulje na stopala i dobro izmasirajte, lagano trljajući kritična mesta.

Radite li to uveče, nakon što ste utlrljali ulje navucite nekoliko čistih pamučnih čarapa i ostavite preko noći. Kada se probudite stopala će vam biti meka i hidrirana, a ružna ispucala koža će nestati. Ovu metodu možete da koristite nekoliko puta nedeljno ukoliko su vam stopala jako suva, a pete ispucale.

3. VAZELIN

Vazelin je još jedno odlično sredstvo protiv ispucalih i pocrnelih stopala. Samo ga nanesite po celim tabanima i obucite čiste pamućne čarape za spavanje.

Ukoliko to radite tokom dana, ostavite čarape sve dok vam stopala potpuno ne upiju vazelin i ne postanu glatka i meka.

4. KUPKA OD SOLI

Topla kupka od soli odličan je recept za lečenje ispucalih peta. U toplu vodu dodajte šaku soli, dobro pomešajte i uronite stopala na petnaest minuta.

Dobro osušite stopala i nanesite deblji sloj kreme ili vazelina, pa obucite čiste pamučne čarape. Nakon nekoliko sati stopala će upiti kremu, a rezultat znate - dobićete negovana stopala za pokazivanje.

Izvor: Zadovoljna.hr
Foto: Ilustracija/Freestock.com

Pogledajte još