Konferencija “Inovacije i digitalizacija u srpskom zdravstvu” u Domu Narodne skupštine

Stručna konferencija “Inovacije i digitalizacija u srpskom zdravstvu – korak bliže lečenju zasnovanom na vrednosti" (value based health care) održaće se u petak, 15. novembra, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije (mala plenarna sala) sa početkom u 9.30 časova.

Konferenciju će otvoriti:

- Vladimir Marinković, potpredsednik Narodne skupstine Republike Srbije
- Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Republike Srbije
- Nenad Popović, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj
- Dubravka Negre, Šef regionalne kancelarije, Evropska investiciona banka

Na konferenciji će se kroz tri panela govoriti o održivom finansiranju inovativnih terapija u Srbiji u 2020, zatim o digitalizaciji u zdravstvu i kako pametnim upravljanjem podacima podići efikasnost zdravstva, bolje pratiti tokove novca i održivost finansijskog sistema. Jedna od tema će biti i kapitalna ulaganja u srpsko zdravstvo i “pametne” bolnice.

Neki od učesnika konferencije su: Prof. dr Sanja Radojević Škodrić direktorka RFZO, dr Darko Laketić predsednik Odbora za zdravlje i porodicu u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, Filip Žorić direktor Novartis Oncology, Ksenija Purković, predsednica borda guvernera Nordijske alijanse u Srbiji i direktorka predsravništva AstraZeneca, te predstavnici Ministarstva zdravlja i drugih i organizacija u Srbiji.

Konferencija je namenjena profesionalcima iz oblasti medicine, inovativnih tehnologija i farmacije; vlasnicima privatnih klinika i farmacija; predstavnicima međunarodnih farmaceutskih kompanija, medijima koji prate ovu oblast; predstavnicima resornih ministarstava i državnih agencija; predstavnicima diplomatskog kora; NVO i udruženjima građana koji se bave zaštitom prava pacijenata; najboljim studentima medicine i farmacije.

Konferenciju organizuju kompanije Color Media Communications i Flagship Public Affairs & Strategic Communications, uz institucionalnu podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Skupštine Republike Srbije i Nordijske poslovne alijanse.

Vise informacija možete pogledati na linku: http://communications.rs/digitalizacijazdravstva/

Pogledajte još