PREMINULA MAJKA BRAĆE KARIĆ: Mati Angelina umrla u 102. godini

Danica Karić, zamonašena u Pećkoj patrijaršiji kao mati Angelina, majka Bogoljuba, Dragomira, Sretena i Zorana Karića i Olivere Karić Nedeljković, preminula je u Beogradu.

Rođena je 20. januara 1918. godine, na Svetog Jovana, u đakovičkoj trgovačkoj porodici Kuzmanović, a udajom za Janićija Karića preselila se u Peć. Njih dvoje su u skladnom braku izrodili petoro dece, koju su odgajali u duhu pravoslavlja i izveli ih na put čestitih i uspešnih ljudi, čije je ime postalo čuveno širom sveta. Karići su uvek, svuda i svima svojom slogom pokazivali da je porodica najsigurnije mesto, a poznati su kao veliki dobrotvori i zadužbinari.

Shodno staroj srpskoj tradiciji, nakon što se Janićije Stojanov Karić upokojio, Danica se dobivši blagoslov od patrijarha Irineja potkraj 2011. godine zamonašila u Pećkoj patrijaršiji. I tako je mati Angelina posvetila ostatak života svojoj svetoj Crkvi.

Mati Angelina je bila istinski primer očuvanja, jačanja i promovisanja srpske porodice, čija su snaga, vera u Boga i izdržljivost vanvremenski.

Opelo mati Angelini biće održano u petak, 3. januara, od 11 do 13 časova u manastiru Vavedenje, ulica Ljube Jovanovića 8 u Beogradu, kada će i porodica primati saučešće.

Mati Angelina biće sahranjena u subotu, 4. januara, u porti Pećke patrijaršiji.

Telegrami saučešća mogu se slati na adresu Karić fondacija, Terazije 28, Beograd.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Promo

Pogledajte još