KORAK PO KORAK: Hodanjem do zdravlja i vitke linije

Hodanje je najjednostavnija metoda za topljenje suvišnih kilograma. Ubraja se u grupu lakših fizičkih aktivnosti, koja donosi brojne zdravstvene koristi, a ne zahteva puno napora, zaključak je naučnika.

Hodanje je jednostavna fizička aktivnost, odlična je i za zdravlje. Ljudsko telo je stvoreno da bi hodalo, a tim stručnjaka, za magazin Health, objasnio je da hodanje može postati omiljeni vid rekreacije.

Svakodnevna šetnja donosi značajne rezultate u procesu gubitka suvišnih kilograma.

Pošto nam za hodanje nije potrebna posebna priprema, kao i oprema, hodanje je dostupno svima. Redovnim šetnjama možemo održavati optimalnu telesnu težinu.

Studija američkih naučnika otkrila je da program hodanja umerenog intenziteta u trajanju od 12 nedelja, smanjuje masnoće, obim struka i povećava kondiciju kod gojaznih žena.

Pomaže i u prevenciji teških bolesti, a stručnjaci tvrde da petominutne šetnje na svakih 30 minuta tokom dana ubrzavaju metabolizam, snižavaju nivo šećera u krvi i smanjuju krvni pritisak.

Nivo holesterola se smanjuje, a pozitivni učinci hodanja, prenose se i na mentalno zdravlje. Takođe se smanjuje i rizik od depresije, posebno, ako se šeta u pozitivnom društvu.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još