Otkazane aukcije za informativne kuće

Aukcijske prodaje informativnih kuća "Novi put" iz Jagodine i Radio−televizije Ćuprija, koje su bile zakazane za danas, neće biti održane zato što nema zainteresovanih kupaca, rečeno je Beti u tim kompanijama. 

Direktori "Novog puta" Ljubiša Vujić i RTV Ćuprija Ljiljana Aranđelović potvrdili su Beti da ih je Agencija za privatizaciju obavestila da nijedan kupac nije zainteresovan za njihovu kupovinu. 

Za "Novi put" ovo je bila prva, a za RTV Ćupriju druga zakazana aukcija, pošto i na prvoj, 13. septembra, nije bilo zainteresovanih kupaca. U sastavu "Novog puta" su istoimene nedeljne novine, s tradicijom od 62 godine, Radio Jagodina, koji je nedavno obeležio 45 godina rada i poseduje regionalnu frekvenciju za rad, kao i TV Jagodina, koja očekuje dobijanje lokalne dozvole za rad. Početna cena na aukciji trebalo je da bude 2,64 miliona dinara, a preduzeće zapošljava 69 radnika. 

Za RTV Ćuprija cena je sa 55.000 smanjena na 27.000 dinara, a investicije iznose samo 20.000 dinara. Potencijalni kupac bi preuzeo i sva dugovanja firme u kojoj je zaposleno 46 radnika.

("Pregled“)

Pogledajte još