"Vojvodina u 2020": Pogledajte panel "Businessman without Borders: Regionalna saradnja privrede Vojvodine" (video)

Konferencija “Vojvodina u 2020” održana je 4. februara u Velikoj sali Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Konferencija je postala prepoznatljiva kao događaj koji otvara pitanja od značaja za razvoj Vojvodine u narednoj godini, o čemu kroz panele govore čelni ljudi Vlade Vojvodine, ambasadori, ekonomisti i vodeći privrednici iz Vojvodine.

Prijatelji konferencije su: Carlsberg Srbija, Novosadski sajam i AMS osiguranje.

Na drugom panelu pod nazivom "Businessman without Borders: Regionalna saradnja privrede Vojvodine", učestvovali su predstavnici Pokrajinske vlade, privrednih asocijaca iz Vojvodine, Srbije i zemalja regiona, odnosno: Nikola Žeželj, direktor Razvojne agencije Vojvodine; Boško Vučurević, Privredna komora Vojvodine; Vladimir Lalošević, predsednik Unije poslodavaca Vojvodine; Đorđe Koprivica, direktor finansija, Carlsberg i Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma. Panel je moderirao Borislav Despotović, novinar.

Slobodan Cvetković, generalni direktor "Novosadskog sajma", pričao je o značaju sajma kao komunikacijskom kanalu, ali i za povezivanje i umrežavanje, pa i za druge izlagačke mogućnosti.

- Ono što je jako važno je da smo mi uspeli da napravimo određen napredak, ali to nije zasluga samo našeg menadžmenta, već i klime koja utiče da je u svetu naša prepoznatljivost bolja - rekao je Cvetković i dodao da smatra da je politički ambijent, postignut u poslednjih nekoliko godina, doveo do toga da se posao uradi kako bi trebalo. - Neke prepreke su što još nismo u EU, imamo privremene carinske prepreke za proizvode koje su iz u EU - dakle trebalo bi srediti i neke trgovinske barijere - završio je on.

Đorđe Koprivica, direktor finansija "Carlsberg", pričao je o uticaju privske industrije na privredu države, o uticaju na manje privrednike i direktno na potrošače.

Vladimir Lalošević, predsednik "Unije poslodavaca Vojvodine" pričao je o problemu koji postoji najviše na lokalnom nivou.

- To što mi možemo da kažemo šta mislimo, ne znači da će na to neko da obrati pažnju. Ideja je da se uključimo na početku, kada bi moglo da se utiče - rekao je Lalošević i dodao da naš privrednik mora da poseti sve edukacije i da odvoje vreme za to.

O čemu se još tokom panela diskutovalo poslušajte na video snimku u nastavku:

 

Pogledajte još