Festival "uLIČNA KULTURA" – urbano i humano

Ovogodišnji 2Hot4Stage Fest pod nazivom "uLIČNA KULTURA" okupiće najznačajnije umetnike ulične scene bivše SFRJ i Evrope. Tokom tri festivalska dana posetioci će moći da uživaju u plesnim takmičenjima i performansima, mini tattoo i barber konvencijama, edukativnim radionicama, umetničkim performansima, izložbi murala, ali i bazaru domaćih brendova.

Kroz sve programe, 28. februara u Dorćol Platz-u, 29. februara u BelExpo Centru i 1. marta u IMAGO Klubu, “uLIČNA KULTURA” ističe važnost pojedinca za doprinos zajednici i odgovornost koju svaki umetnik ima, jer svojim radom i dobrim primerom utiče na publiku i mlade generacije.

Odgovoran stav Festivala prema brizi o okolini ogleda se u saradnji sa Recan fondacijom. Publika će moći da učestvuje u kreiranju figure ghetto blaster-a od limenki, koji predstavlja jedan od najprepoznatljivijih motiva Hip Hop subkulture, u okviru jedinstvenog ekološkog murala – Pixelate, kao i da odigra XO magic box, repliku popularne iks-oks igrice za koju se koriste prazne limenke za reciklažu. Pored toga, posetioce očekuje i zanimljivo glasanje “trap ili rap”, u kojem će ubacivanjem praznih limenki u voting box izabrati omiljeni muzički pravac.

Muzički program tokom festivala okupio je najpoznatije predstavnike urbane muzičke scene, među kojima su Struka, WhoSee, Ajs Nigrutin, Smoke Mardeljano, Mikri Maus, Bigru & Paja Kratak, MEE-HIGH-LOW, Rahmanee, Bege Fank, White city soul.

Zahvaljujući saradnji 2Hot4Stage Fest-a i Recan fondacije, "uLIČNA KULTURA" će imati humanitarni karakter, jer će novčana sredstva prikupljena od sakupljenih limenki za reciklažu donirati Milanu Gimišu, koji boluje od tumora na mozgu.

Foto: Promo

Pogledajte još