Eurobank donirala šest miliona dinara za borbu protiv koronavirusa

Epidemija koronavirusa umnogome je promenila živote svih nas. Prilagođavajući se novonastaloj situaciji, solidarnost, humanost i briga za one kojima je pomoć najpotrebnija postali su prioriteti svih nas. Veliki broj pojedinaca i kompanija, želeći da pruži svoj doprinos, odazvalo se pozivu Vlade Republike Srbije i neprofitnih organizacija, opredelivši značajna sredstva za borbu protiv ove bolesti. Jedan od lidera korporativne društvene odgovornosti, Eurobank, među prvima je uputila pomoć najugroženijima, donirajući šest miliona dinara za nabavku neophodne medicinske opreme koja je potrebna da se spasu životi ljudi u Srbiji i podrži naš zdravstveni sistem.

- Kao jedan od doprinosa u borbi protiv epidemije koronavirusa, Eurobank je obezbedila sredstva u iznosu od 6 miliona dinara za kupovinu medicinske i zaštitne opreme za lečenje obolelih od koronavirusa. Ovom donacijom takođe želimo da iskažemo i podršku našem zdravstvenom sistemu, pred kojim je veoma težak zadatak – istakla je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank.

Poštujući preporuke Vlade, Eurobank je preduzela sve preventivne mere kako bi se umanjila mogućnost daljeg širenja koronavirusa - od pojačane higijene svih svojih poslovnica i maksimalnih primena preporuka za zaštitu, do apela klijentima da koriste e-b@nking i m-b@nking aplikacije, kao i bankomate za isplatu novca. Odluka da izdvoji finansijska sredstva doneta je ubrzo nakon proglašenja epidemije u našoj zemlji.

- Svesni smo da situacija zahteva brzu reakciju i podršku kako bi zdravstvenim institucijama i pacijentima koji se u njima leče bio omogućen adekvatan medicinski tretman. Sada je više nego ikad potrebno da pokažemo solidarnost i odgovornost prema društvu u kojem poslujemo - naglasila je Pavlović.

Donacija je realizovana preko UNICEF-a, a direktorka ove organizaciji u Srbiji, Ređina De Dominićis, izrazila je zahvalnost kompanijama koje su uzele učešća u inicijativi da pomognu pri nabavci sredstava za borbu protiv koronavirusa.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još