STIŽU FIJAKEROM: U Beču besplatni obroci na kućnu adresu

U saradnji sa hotelom "Interkontinental", fijakeristi u glavnom gradu Austrije, svakodnevno dostavljaju 250 besplatnih obroka građanima austrijske prestonice.

Kako navodi Kancelarija Grada Beča u Beogradu, svaki fijakerista dostavlja hranu na oko 15 adresa dnevno, a oduševljenje građana koji čekaju na obrok je veliko. Svi hoteli i ugostiteljski objekti u prestonici su zatvoreni, ali zaposleni u hotelu "Interkontinental" u Beču, zajedno sa fijakeristima svakodnevno priprmaju hranu koju besplatno dostavljaj građanima Beča.

U ovoj neobičnoj kampanji, pored hotelskog tima učestvuje i udruženje "Bečki fijakeri", kompanija "Karitas", iz koje dolazi najveći broj volontera koji dostavljaju hranu. Tu su i kompanije koje su obezbedile termorančeve, taksi vozila kao podršku prevoza, i kompanija "Georg Gregori", koja je osmislila optimalne rute za dostavu hrane, koristeći besplatan softver kompanije "Gb consite".

- Hotel postoji već 50 godina i mi smo institucija koja je i sama deo Beča - rekla je direktorka hotela "Interkontinental" Brigit Tratner.

Napominje i da je ova akcija odlična za zdravlje konja kojima je to odlična vežba.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još