ZA POTPUNI OPORAVAK KOSE: Tri najbolje maske u kućnoj radinosti

Sve je na čekanju zbog pandemije korona virusa, pa tako i tretmani za kosu koje smo navikli da obavljamo kod frizera, što nikako ne zanči da svoju kosu podjednako kvalitetno ne možete negovati i u kućnim uslovima.

Naprotiv, postoji mnogi načini da se ikod kuće pobrinete za svoju kosu i ublažite efekte stresa koji imaju itekakav uticaj i na vašu kožu glave i kosu.

Ukloiko je vaša kosa oštećena, bez sjaja, brzo se masti ili prosto deluje umorno, evo nekoliko recepata kako da joj vratite sjaj, elastičnost i snagu upotrebom maski za kosu koje se veoma jednostavno prave od sastojaka koje uglavnom imamo kod kuće.

Maska od jaja, avokada i maslinovog ulja za oštećenu kosu

Sastojci: Pola avokada, jedno jaje i kašika maslinovog ulja.

Način pripreme i korišćenja:

Sve sastojke dobro umešati i vrhovima prstiju utrljavati u kosu, počeviši od krajeva, pa naviše. Kada nanesete masku, poželjno je da preko glave stavite kapu za tuširanje jer će sastojci bolje upiti u dlaku pod dejstvom toplote (možete kosu preko kape dodatno zagrevati fenom par minuta radi boljeg efekta). Masku držite oko sat vremena, a zatim isperite. Tretman možete ponavljati jedanput nedeljno.

Maska od jaja i limuna za masnu kosu

Sastojci: Jedno jaje i sok od pola limuna.

Priprema i korišćenje: Sjedinite sastojke u kompaktnu masu i nanosite na kosu od korena do krajeva, utrljavajući. Ostavite masku da odstoji sat vremena (može i duže) i zatim isperite mlakom, ne vrućom vodom.

Maska za hidrataciju i sjaj kose od meda, jabukovog sirćeta i kokosovog ulja

Sastojci: Kašika organskog meda, dve kašike jabukovog sirćeta i kašika kokosovog ulja.

Priprema i korišćenje: Sve sastojke sjedinite i nanestite na kosu celom dužinom. Držite oko 20 minuta, a zatim isperite blagim šamponom. Ova maska dobra je za sve tipove kose, a i usporava ispiranje farbe.

Izvor: Stil.Kurir.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još