VREME JE ZA PROLEĆNI DETOKS: Uz pomoć tri čaja očistite organizam od toksina

Kako bismo povratili energiju koja u ovom periodu zna da manjka i očistili ceo organizam, detoks je najbolje što možete priuštiti svom telu.

Plan je vrlo jednostavan, nakupljene toksine ćete najbolje eliminisati konzumiranjem određenih napitaka koji imaju neverovatnu moć da pročiste organe.

Naime, toksini nakupljeni u telu mogu da prouzrokuju umor, pospanost, pa čak i glavobolju. Zato je pravo vreme za detoks, a biljni čajevi su najmoćniji u te svrhe. Suprotno uvreženom mišljenju, čajevi nisu rezervisani samo za hladne zimske dane, već su i te kako dobri za naš organizam u proleće.

Osim što hidriraju organizma, ujedno ubrzavaju izlučivanje loših materija, a pojedini čajevi, odnosno njihovi sastojci u tome su naročito učinkoviti.

Čišćenjem organizma od štetnih materija podtičemo njegov oporavak i vraćamo ga u ravnotežu. Plan traje 7 dana u toku kojih se preporučuje laganija ishrana i konzumiranje čajeva 2 puta dnevno. Najbolje bi bilo ujutru na prazan stomak i uveče, pred spavanje.

Evo koji su najmoćniji kada je detoks u pitanju. Vi izaberite jedan koji vam najviše prija vašem ukusu:

Zeleni čaj

Zeleni čaj se od davnina koristio u Kini u tradicionalnoj medicini, a danas važi za najzdraviji napitak na svetu.

Razlog zbog kojeg je toliko hvaljen je velika količina antioksidanasa koje sadrži, a kojih nema čak ni u voću i povrću. Istraživanja pokazuju da redovno konzumiranje zelenog čaja vraća telu energiju i povećava izdržljivost. Naime, zeleni čaj sadrži dovoljno kofeina da nas razbudi i učini produktivnijima.

Čaj od đumbira

Na listi najboljih sredstava za detoksikaciju od nakupljenih toksina je svakako i đumbir. Samo nedelju dana konzumiranja ovog čaja će oporaviti sve organe i sigurno izbaciti nakupljene toksine.

Može se piti pomešan sa ključalom vodom ili možete kašičicu mlevenog đumbira da dodate u čaj od kamilice ili nana kako biste ublažili njegov pikantni ukus.

Čaj od koprive

Kopriva je izuzetno lekovita biljka, a zbog toga je cenjena još u vreme drevnih Egipćana, starih Grka i Rimljana. Čaj od koprive preporučuje se kod detoksikacije jer neverovatnom brzinom izbacuje loše materije iz tela.

Izvor: Stil.Kurir.rs/Miss7.24.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još