Eurobank i EBRD potpisale ugovor o kreditnoj liniji od 40 miliona evra

Eurobank i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisale su danas bilateralni ugovor o kreditnoj liniji u iznosu od 40 miliona evra, za obezbeđivanje likvidnosti, u vreme krize izazvane pandemijom COVID-19. Ova kreditna linija namenjena je za finansiranje kvalifikovanih preduzeċa, malih i srednjih preduzeća u Republici Srbiji.

- Kako je naša privreda na udaru globalne krize uzrokovane pandemijom COVID-19, Eurobank nastoji da nadomesti nedostatak likvidnosti na tržištu i omogući nastavak kreditiranja velikih kompanija, malih i srednjih preduzeća u celoj zemlji. Naš cilj je da doprinesemo brzom oporavku preduzeća, koja su usled epidemije pretrpela najviše štete - izjavio je Milan Vićentić, direktor Sektora za korporativno bankarstvo Eurobank.

- Naš cilj u radu sa Eurobankom je da povećamo otpornost srpske privrede jačanjem veze između realne ekonomije i finansijskog sektora. Kompanijama je potreban pristup finansijskim sredstvima, a banke treba da ostanu sposobne da daju kredite. EBRD je spreman da u tome pruži podršku - izjavila je Zuzana Hargitai, regionalna direktorka EBRD-a za zapadni Balkan.

Eurobank je dugogodišnji partner i članica EBRD Programa za podsticanje trgovine od 2011. godine. Potpisivanjem ugovora sa jednom od vodećih međunarodnih institucija, kao što je EBRD, Eurobank potvrđuje svoj strateški fokus usmeren na dugoročnu podršku privredi.
Kontinuiranim ulaganjem u finansiranje sektora malih i srednjih preduzeća, Eurobank je samo u poslednje 4 godine plasirala više od 650 miliona evra u ovaj segment srpske privrede.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još