VREME JE ZA DETOKS: I licu je potreban predah

Naš organizam izložen je brojnim štetnim agensima, kako spolja, tako i iznutra i našem telu je s vremana na vreme potrebno da ga detoksikujemo i za to postoje brojne metode. Međutim, stanje našeg organizma i pomenuta izloženost štetnim agensima održavaju se direktno i na našu kožu.

Brz tempo života, zagađenje vazduha, loša ishrana, emocionalni stres odražavaju se i na našu kožu i upravo iz tog razloga je detoksikacija nešto što je koži neophodno.

Kako dubinski očistiti lice kod kuće:

Čišćenje

Lice možete dubinski očistiti veoma jednostavno – iscedite jedan limun i dodajte malo mlake vode, a zatim umačite u rastvor tufere koje ćete rasporediti preko celog lica. Tufere držite dvadesetak minuta. A zatim isperite lice mlakom vodom.

Masaža lica

Mimika i govor umaraju mišiće lica i masaža je jedan od najadekvatnijih načina na ih opustite i time relaksirate napregnutost. Masažu možete izvesti tako što ćete nanaeti laganu hidratantnu kremu ili malo prirodnog ulja (kokosovo, maslinovo...) i laganim i kružnim pokretima izmasirati sve regije lica i vrata.

Tretman uljem

Ulje ili preparati na bazi ulja pokazali su se kao veoma dobri u čišćenju kože, pre svega zato što sakupljaju višak masnoća – sebuma na koži, ali su se jako dobro pokazala i u otklanjanju nečistoća i mrtvih ćelija sa površine kože. S tim uvezi, možete preparate na bazi ulja da koristite pri svakodnevnom skidanju šminke ili kao preparate za umivanje. Takođe, možete naptaviti masku od kokosovog ulja, koja će temeljno izvući nečistoće i masnoću iz vašeg lica.

Serumi i hidratantne kreme

Koliko je važno kožu osloboditi od nečistoća, toliko je bitno i nahraniti je i adekvatno hidrirati, a za to su posebno dobri serumi i hidratantne kreme sa visokim sadržajem vode. I serumi i kreme nahraniće kožu, ali serum ima dugotrajniji, produženi efekat i kožu će duže držati hidriranom nego krema.

Izvor: Stil.kurir.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još