Troicki predao meč Đokoviću

BEOGRAD, 21. januara 2011. (Beta) - Novak Đoković plasirao se danas u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u tenisu, pošto mu je saigrač iz reprezentacije Srbije Viktor Troicki predao meč zbog stomačnih problema.

Đoković je dobio prvi set sa 6:2, a onda je Troicki odustao. Najbolje rangirani igrač Srbije i treći nosilac u Melburnu igraće u sledećem kolu protiv Španca Nikolasa Almagra, koji je pobedio Ivana Ljubičića iz Hrvatske sa 3:0, po setovima 6:4, 7:6, 6:3.

Almagro je trenutno 14. na svetskoj rang listi.

Đoković je posle meča rekao da mu je žao druga iz reprezentacije, ali da mora da razmišlja o sledećim mečevima.

"Čuo sam da je imao problema sa stomačnim mišićima, ali nisam znao koliko je ozbiljno. Nisam znao da ne može da servira. Očigledno je dao sve od sebe. Ovo je treće kolo grend slema i sigurno nije način na koji želite da završite turnir. Žao mi ga je, ali moram da idem dalje", rekao je Đoković novinarima.

On je kazao da je dobra stvar što se nije istršio na terenu.

"Igrao sam dovoljno tenisa poslednjih nedelja. Dobro je što ne moram da provodim toliko vremena na terenu i što mogu da sačuvam nešto energije, ali biću spreman za sledechi meč", rekao je Đoković.

Reprezentativac Srbije dodao je i da mu je drago što nije u centru pažnje na ovom Australijan openu i da je spreman za dalje izazove.

Troicki je rekao da ga stomak muči od nedelje i da zato nije mogao da servira, kao i da se zbog povrede povukao iz dublova.

"Mislio sam da će se stanje možda popraviti do danas, ali nije. Nisam hteo ništa da rizikujem, sezona je tek počela. Osim toga, morao bih da budem potpuno spreman ako bih želeo da pobedim Novaka. Mislim da sam danas doneo pametnu odluku", rekao je Troicki.

Trenutno 27. igrač sveta ocenio je da njegov prijatelj ima dobre šanse da osvoji Australijan open, iako su u centru pažnje Rodžer Federer i Rafael Nadal.

"Pobedio je ovde pre nekoliko godina, uvek dobro igra u Australiji. Mislim da je i sada prilično dobar, a ima i samopouzdanja od Dejvis kupa. Mislim da je sigurno jedan od favorita za trijumf, iako svi pričaju o Rafi i Rodžeru, ali i Novak ima dobre šanse", rekao je Troicki.

Pogledajte još