GRAĐANIMA DOSTUPNO 20 ELEKTRONSKIH EVIDENCIJA: Proverite svoje lične podatke na na eUpravi

Građanima su od nedavno na portalu eUprava dostupni lični podaci iz čak 20 elektronskih evidencija i registara. Ovde mogu da pogledaju i provere svoje podatke, kao i da prijave nadležnim institucijama ukoliko nisu tačni.

Na portalu su dostupni lični podaci iz matičnih knjiga rođenih i venčanih, o ličnoj karti, pasošu, prebivalištu, državljanstvu, boravištu, privremenom boravištu u inostranstvu, biračkom mestu, vozačkoj dozvoli, registraciji vozila, oružju u legalnom posedu.

Takođe, dostupni su podaci iz Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, Nacionalne službe za zapošljavanje, Republičkog geodetskog zavoda, PIO fonda, Poreske uprave i lokalnih poreskih administracija.

Registrovani korisnici koji se prijavljuju na Portal eUprava uz korišćenje kvalifikovanog elektronskog sertifikata mogu da pristupe podacima iz svih 20 elektronskih evidencija i registara, korisnicima koji se prijavljuju sa dvofaktorskom autentikacijom dostupan je veći broj evidencija, dok korisnicima koji se prijavljuju korisničkim imenom i lozinkom dostupna je samo jedna evidencija.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još