SUZDRŽANO, GLASNO ILI PONAVLJAJUĆE: Šta način kijanja govori o vašoj ličnosti

Način na koji kijate navodno može da pokaže posebne osobine koje vas krase.

Postoje neka društvena pravila koja važe kod kijanja u zapadnjačkoj kulturi. Potpuno prihvatljivo "čišćenje nosa" u Šangaju, izazvalo bi preke poglede u Evropi.

Jedno istraživanje pokazalo je da svaka osoba sledi svoja pravila kod kijanja, što otkriva puno o našem karakteru, piše Brightside. Ovih pet različitih načina pokazuje vaše posebne osobine.

Glasno kijanje

Ovakvi pojedinci uživaju u kijanju. Obično su glasni i ne smeta im kijanje u bilo kojoj situaciji. Uporni su i samouvereni, pa im je ugodno u društvu.

Tiho kijanje

Ovakav način kijanja povezan je sa sramežljivim osobama koje ne žele privući pažnju na sebe. Oni će držati nos tokom kijanja ili će proizvesti jedva čujni zvuk.

Obično su pristojni i svesni šta je društveno prihvatljivo, a šta ne. Uz to, osetljiviji su na komentare i kritike drugih.

Neprestano šmrcanje

Radi se o svesnoj navici koju mnogi smatraju iritantnom. Umesto da kinu, ove osobe neprestano šmrcaju. Uvek pokušavaju ugoditi drugima i ne žele da prave "scene".

Neugodno im je da izduvaju nos u javnosti i nesigurne su u društvu.

Ponavljajuće kijanje

Ovakav tip kijanja povezuje se s osobama koje žele biti u centru pažnje. Mnogi od njih kijajuu između dva i pet puta, ali većina ih je pritom jako glasna.

Iako im ne mogu pomoći, serijsko kijanje kod drugih izaziva nelagodu jer ih automatski povezuju s narušenim zdravljem i bolestima.

Paranoično kijanje

Ove osobe nakon kijanja panično čiste kapljice koje su ostavili na površinama raznim dezinfekcionim sredstvima.

Jako paze na svoju okolinu i brine ih šta drugi misle o njihovom izgledu.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.