NEMAM SILIKONA NI GRAM: Neda Ukraden otkrila kako u zrelim godinama održava mladalački izgled

Jedna od zvezda koje istom jačinom decenijama sijaju na prostorima bivše Jugoslavije Neda Ukraden nedavno je proslavila 70. rođendan. Slavlje je upriličila u krugu porodice, a najvažniji gosti bili su njeni unuci Aleksandra, Neda i Dušan.

U razgovoru za "Blic" ističe da se seća slavlja koja su u njenu čast bila upriličena dok je bila dete, a da kako je vreme prolazilo, sve je manje pridavala značaj ovom prazniku.

- Svi moji rođendani, pogotovu oni u detinjstvu i studentskim danima, bili su pravi porodični praznici. Bilo da sam slavila u rodnom Imotskom ili sada tradicionalno u Lepetanima, gde već 41 godinu imamo kuću na moru. Kako mi je rođendan usred leta kad je školsku raspust, skoro nikad nije bilo mojih prijatelja, drugara iz škole dok sam bila mlađa - priča Neda i dodaje:

- Otkad sam krenula da se bavim muzikom, razna su slavlja bila, na različitim mestima, na putovanjima, turnejama, aerodromima. Pamtiću dugo jedan moj rođendan, za vreme tada popularne letnje turneje "Velika revija Jadrana" kad su mi pred 10.000 ljudi, na rivi u Vodicama, muzičari, kolege i organizatori sa publikom uz tortu i vatromet zapevali "Happy birthday".

Zato je kada je oduvala svećice sa rođendanske torte u sebi zamisila sledeće:

- Što se želja tiče, samo jednu imam, da budemo zdravi! Sve druge su mi ispunjene - iskreno kaže pevačica.

No, ono na čemu joj zavide mnogi, jeste sjajano držanje u njenim godinama, ali postoje stroga pravila kojih se pridržava. Neda je poručila da nikada nije legla pod nož kako bi bolje izgledala, već je mnogo truda i rada uloženo da bi imala rezultat kakav danas poseduje.

- Ono što sam nasleđem, genetikom, dobila meni je u startu olakšalo život. Dalo izvesnu prednost - ali sve dalje je vežbanje. Imam svoje vežbe, osam različitih, koje svakodnevno radim, kući, na putu, u hotelu. Uz sve to praktikujem da odlazim na plivanje i tenis, dva sporta koja obožavam. Sve ovo i ishrana, rad, duh, energija, nega. Sve, samo bez silikona. Ni gram. I ponosim se time. Evo živog dokaza da žena i bez tih veštačkih umetaka, u zrelim godinama, može biti sasvim prirodnog i pristojnog izgleda - bez zadrške poručuje pevačica koja već nedeljama boravi na Crnogorskom primorju. Bez problema u blizini njenog porodičnog doma odlazi na plažu, na kojoj se nalaze stanovinici okolnih naselja te zajedno sa njima provodi vreme u razgovoru ili odmaranju na suncu.

Inače, otkriva da postoje momenti kada se za određene stvari kaje, ali se trudi da toga ne bude u prevelikoj meri:

- Pošto sam jedinica, i mnogo sam patila što nemam brata ili sestru, moja velika želja je bila da imam više dece. Ali moja kćer mi je rođenjem troje divne dece, unučića, ispunila tu želju.

Kada nakon sedamdeset godina evocirate događaje iz života, postoje stvari koje vam smetaju. Neda poručuje da i danas sebi mnoge stvari zna da zameri.

- Svašta po malo sebi zameram, ali kako rezultat nije loš, ponosna sam na svoj život - kaže pevačica.

Izvor: Blic.rs
Foto: neda.ukraden/Instagram

Pogledajte još